'Romeo ve Juliet' davası sonuçlandı: Mahkeme 'istismar yok' dedi

'Romeo ve Juliet'in 1968 uyarlamasının iki başrol oyuncusu Olivia Hussey ve Leonard Whiting, 54 yıl sonra Paramount'a açtıkları çocuk istismarı davasını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- 'Romeo ve Juliet'in 1968 uyarlamasının iki başrol oyuncusu Olivia Hussey ve Leonard Whiting, filmdeki çıplak bir sahne nedeniyle 54 yıl sonra yapım şirketi Paramount'a açtıkları çocuk istismarı davasını kaybetti.

Geçen hafta California Yüksek Mahkemesi'nde görülen davaya bakan yargıç Alison Mackenzie, filmdeki çıplak sahnelerin "çocuklara yönelik taciz içermediği" sonucuna vararak, yapımcı şirket Paramount'un davayı düşürme teklifini kabul etti.

Yargıç MacKenzie aynı zamanda iki davacı Hussey ile Whiting'in, filmdeki çıplak sahnelerin "çocuk istismarı" olduğu iddialarını da reddetti.

İki oyuncu, yönetmen Franco Zeffirelli'nin onlara yatak odası sahnesinde çıplaklık olmayacağını ve ten rengi eşyaların giyileceğini söylediğini ancak daha sonra çıplak oynamaları için "yoksa filmin başarısız olacağı" şeklinde ısrar ettiğini iddia etmişti. Yapım sırasında Hussey 15 ve Whiting 16 yaşındaydı.

Bugün 72 yaşında olan Hussey ile 73 yaşındaki Whiting, gördükleri ruhsal ve fiziksel zarar nedeniyle 500 milyon dolar tazminat talep etmişti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)