Romanya'da hastane yangını: 10 Covid-19 hastası öldü

Romanya'da Covid-19 hastalarının tedavi edildiği bir hastanenin yoğun bakım biriminde yangın çıktı. 10 hasta yaşamını yitirdi, biri doktor olmak üzere yedi kişi ağır yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Romanya’nın kuzeydoğusundaki Piatra Neamt kentindeki hastanenin Covid-19 hastalarının tedavi edildiği yoğun bakım bölümünde çıkan yangında, solunum cihazına bağlı 10 hasta öldü. Biri doktor, yedi kişinin ağır yaralandığı ve kritik durumda olduğu belirtildi. 

Yaralılardan altısının bir başka Covid-19 hastanesine sevk edileceği, vücudunun yüzde 40'ının yandığı belirtilen doktorun ise başkent Bükreş'te edavi edileceği açıklandı.

Covid-19 hastalarının yattığı yoğun bakım bölümünde başlayıp yan odaya sıçrayan yangının elektrik kaçağı nedeniyle çıktığı düşünülürken, savcılık soruşturma başlattı.

Sağlık Bakanı Nelu Tataru ise ülkedeki hastanelerin denetimlerinin yerel yönetimlerden alınıp merkezi hükümete verilmesi için harekete geçeceklerini söyledi. 

Romanya'daki en son yangın faciası, 2015 yılında Bükreş'te bir gece kulübünde 65 kişinin yaşamını yitirdiği olayda yaşanmıştı. Bu yangının ardından, yetkililerin hesap verilebilirliğinin artırılmasının talep edildiği kitlesel gösteriler patlak vermişti.

Avrupa Birliği'nin en az gelişmiş sağlık sistemlerinden birine sahne olan Romanya'da şu ana dek 353 bin 185 korona virüsü vakası rapor edildi. Ülkedeki ölü sayısı ise 8 bin 813 olarak açıklandı. (DIŞ HABERLER)