Romanlar ırkçı ifadeler kullanan Toroğlu'na dava açacak

Gaziantep FK'nın teknik direktörü Marius Sumudica'yı eleştirirken ırkçı ifadeler kullanan ASPOR yorumcusu Erman Toroğlu hakkında Roman örgütleri suç duyurusunda bulunacak. CHP'li Özcan Purçu "Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevk eden bu tarz insanların, halka hitap edilen programlara çıkarılması kabul edilemez " dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ASPOR'de ırkçı ifadeler kullanan futbol yorumcusu Erman Toroğlu'na tepki gösteren Romanlar suç duyurusunda bulunacak. CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca, Toroğlu'na tepki gösterdi.

Gaziantep FK'nin teknik direktörü Marius Sumudica'nın külup başkanı ile ücreti konusunda yaşadığı atışma üzerine yorum yapan Erman Toroğlu, "O teknik adam var ya tam tiyatro. Böyle bir tiyatro görmedim ben. Burayı ne zannediyor? Böyle çingenelik olur mu ya, çingenelik..." derken, "Affedersin, çingenelik bu" dedi. "Ne diyeyim abi, ne taraftan tutsam o tarafa kötü gidiyor" diyen Toroğlu, "Ne bileyim abi, ne diyeyim, dilenci mi diyeyim ya, dilenci diyeyim" dedi.

Toroğlu ayrıca, "Romanlardan özür dilerim de, çok severim onları ayrıca da... Ben benzetmeyi başka yerden yaptım" diye ekledi.

PURÇU: ÇIKARANLAR DA KONUŞAN KADAR SORUMLU

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu sosyal medya hesabı üzerinden Toroğlu'na tepki gösterdi. Purçu, "Toplumu ayrımcılığa, bölücülüğe ve ırkçılığa sevk eden bu tarz insanların, halka hitap edilen programlara çıkarılması kabul edilemez ! Çıkaranlar da en az konuşan kadar sorumludur ! Her türlü ırkçılığa, bölücülüğe, ayrımcılığa lanet olsun" dedi.

Purçu ayrıca, Roman sivil toplum örgütlerinin öncülüğünde, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile çok sayıda milletvekilinin katılımıyla suç duyurusunda bulunulacağını açıkladı.

AK PARTİLİ BEKLE: KENDİNDEN OLMAYANI İŞARET EDEREK AŞAĞILAYAMAZ

AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı açıklamada her türlü ayrımcılığı ve bölücülüğü lanetliklerini belirterek, “Bizler nasıl ki olumsuz bir şeyi anlatırken 'Erman Toroğlu gibi davranma' diyerek bir kişiyi veya zümreyi aşağılayarak işaret etmiyorsak, Erman Toroğlu da kendinden olmayanı işaret ederek aşağılayamaz” ifadelerine yer verdi.

'HATADAN DÖNEYİM DERKEN DAHA BÜYÜK HATA YAPTI'

Marmara Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Sinan Karaca da Cumhuriyet gazetesine açıklamasında çok kısa zaman önce Şampiyonlar Ligi maçında Pierre Webo'ya yapılan ırkçılığı bütün Türkiye'nin kınadığını hatırlattı. Karaca, "Bizler de bu çirkin saldırıyı kınamıştık. Biz ayrımcılığın her türlüsüne karşıyız. Bu da bizi derinden yaralamıştır. Yıllardır yaptığımız çalışmaların şu an hiçe sayıldığını görmek bizi gerçekten çok üzdü. Aslında Erman Toroğlu bu söylemi aslında çok doğal ve içinden gelen haliyle dile getirdi. Daha sonra yaptığı hatadan geri döneyim derken daha büyük hata yaptı, 'çingene demeyelim dilenci diyelim' dedi. Bizleri daha da aşağılayan bir duruma düşürdü" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)