'Roman Kadınlar Anlatıyor: Duymadıklarımızı' belgeseli yayınlandı

Gazeteci Asmin Ayçe İdil yönetmenliğindeki “Roman Kadınlar Anlatıyor: Duymadıklarımızı” belgeseli yayımlandı. Belgeselde, kadınların sosyal ve ekonomik olarak uğradıkları ayrımcılık durumları, pandemi sürecinin hayatlarında ne gibi değişiklikler yarattığı konuşuldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gazeteci Asmin Ayçe İdil'in, Sıfır Ayrımcılık Derneği’nin fon desteğiyle hazırladığı “Roman Kadınlar Anlatıyor: Duymadıklarımızı” adlı belgesel projesi yayımlandı. İdil, “Roman Kadınlar Anlatıyor: Duymadıklarımızı” belgeseliyle Roman kadınların hikâyelerine odaklanırken, izleyicilere de “duymadıklarını” duyurmayı amaçlıyor. 

Yönetmenliğini Asmin Ayçe İdil Kaya'nın yaptığı belgeselde kamera'da Evin Arslan ve Asmin Ayçe İdil Kaya, kurguda ise Dilek Sarıgül yer alıyor. 

Sıfır Ayrımcılık, Olof Palme International Center, ABF ve Avrupa Konseyi destekleriyle gerçekleştirilen projede, kadınların sosyal ve ekonomik olarak uğradıkları ayrımcılık durumları, özellikle pandemi sürecinin hayatlarında ne gibi değişiklikler yarattığı konuşuldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)