Roman, flamenko ve rock dansta buluşuyor

Gypsy Rock Dance Project grubu, Roman, flamenko ve rock müziğini dansla buluşturan gösterisiyle 12 Haziran'da Profilo Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gypsy Rock Dance Project grubu, hazırladığı dans ve müzik gösterisiyle izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 

Roman ve flamenkonun ortak köklerini, rock sounduyla dansa dönüştüren grup, 12 Haziran Pazar günü, Profilo Kültür Merkezi Ana Batı Sahnesi’nde sahne alacak.

Projenin yaratıcısı Devrim Neval, “Flamenko ötekileştirilen insanların isyanının, sistem eleştirisinin dansı. Rock müziğin kökleri de aynı esaslara dayalı. Bu nedenle flamenko kültürüyle ilk tanıştığımda gördüğüm şey, rock ve heavy metal ile flamenkonun ruhunun aynı olduğuydu. Bu nedenle kompas ritim yapısı farklı olsa da flamenko dansı rock müzikle inanılmaz bir ruhdaşlık gösterdi" dedi.

Gypsy Rock Dans Project grubu şu isimlerden oluşuyor: Danslar Berrin Yılmaz ve Devrim Neval, perküsyon Cumhur Ersöz, gitar/elektro gitar Can Olcan, gitar/elektro gitar Akıncan Eldes, klavye Koray Alarslan, bas gitar Uğur Keçecioğlu, format, yaratım ve tasarım Devrim Neval, format geliştirme ve yapım Burak Sayın, sanat yönetmeni Devrim Neval.”

Gösterinin biletleri Biletix'te satışa sunuldu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)