Roma'daki ünlü 'Demir Köprü' yandı

İtalya'nın başkenti Roma'da 'demir köprü' olarak anılan ünlü Sanayi Köprüsü'nde yangın çıktı. 1863'te yapılan köprünün birçok parçası Tiber Nehri'ne düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalya'nın başkenti Roma'nın meşhur köprülerinden biri, dün gece çıkan yangında ağır hasar aldı. Resmi adı 'Sanayi Köprüsü' olan ama kentin diğer köprülerinin çoğunun taştan yapılmış olması nedeniyle halk arasında 'Demir Köprü' olarak anılan yapı kullanılamaz hale geldi.

1863'te yapılan 131 metrelik köprünün birçok parçası yangın sırasında Tiber Nehri'ne düştü. İtalyan basınına göre yangın, köprünün altındaki barakalarda yaşanan bir elektrik kontağı nedeniyle çıktı. Yangında yaralanan olmadı.

Kentin kalabalık semtlerinden Ostiense ile Portuense'yi birbirine bağlayan ve trafik yoğunluğuyla ünlü olan köprü, güvenlik incelemeleri nedeniyle belirsiz bir süreliğine kapandı.  

Yangının, İtalya'da yerel seçimlerin düzenlenmesinden hemen önce meydana gelmesi dikkat çekti. Roma'daki belediye başkanlığı seçimlerinin kampanya sürecine, kentin altyapı ve kamu hizmetlerindeki sorunlar damga vurmuştu. (DIŞ HABERLER)