Roma'da bütün yollar hükmen mağlubiyete çıkıyor

Roma yine hükmen mağlubiyetle gündemde... İtalya Kupası'nda Spezia ile karşılaşan kulüp, sahadan 4-2 mağlup ayrıldı. Ancak maçı kazansa bile kupaya veda edecekti çünkü FIFA'nın salgın nedeniyle izin verdiği uzatmalarda 6. oyuncu değişikliği hakkı İtalya Kupası'nda geçerli değil.

Roma Serie A'da 4. sırada, maçı 4-2 kazanan Spezia 13. sırada yer alıyor.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İtalyan'ın ünlü futbol kulübü Roma her sezon hükmen mağlubiyetle karşı karşıya kalıyor. Geçen sezon 23 yaşındaki futbolcuyu 22 yaşında gösterdiği için berabere biten Verona maçını hükmen kaybeden kulüp şimdi de İtalya Kupası'ndan hükmen mağlubiyetle elenecek.

İtalya Kupası'nda Spezia'ya yenilen Roma, 5 oyuncu değişikliği hakkı geçerli olmasına rağmen, uzatmalarda fazladan 1 oyuncu değişikliği daha gerçekleştirdi. Karşılaşmanın 95. dakikasında kaleci Pau Lopez'in kırmızı kart görmesinin ardından yedek kaleci Fuzato oyuna girdi, Pedro'nun yerine de Ibanez değişikliği yapıldı.  

FIFA, korona virüsü salgını nedeniyle normal sürede 5, uzatmalarda da 5'ten az oyuncu değişikliği yapıldıysa +1 oyuncu değişikliğine izin verse de bu uygulama İtalya Kupası'nda geçerli olmadığı için kural hatası yapılmış oldu. Durum maç sonunda fark edildi. Ünlü kulübün bu nedenle kupadan hükmen elenmesi bekleniyor.

GEÇEN SEZON DA HÜKMEN MAĞLUBİYET ALMIŞTI

Roma geçen yıl da 23 yaşındaki Amadou Diawara'yı 22 yaş statüsünde göstererek 0-0 berabere kaldığı Verona maçında 3-0 hükmen mağlup olmuştu. (HABER MERKEZİ)