Rock ve gezi anıları birleşti: 'Sahne Önü'

Anıl Ergin ve Uluç Ergin'in rock müziğin peşindeki maceralarını anlattığı 'Sahne Önü' kitabı, Bilim ve Sanat Yayınları tarafından yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Anıl ve Uluç Ergin'in üç kıtaya yayılan yolculuklarının hikayesi 'Sahne Önü' adıyla kitaplaştı. Birçok şehir, rock konseri ve anının yer aldığı kitap, Bilim ve Sanat Yayınları tarafından yayımlandı. 

Chicago, Moskova, Paris, Barcelona, Milano ve daha pek çok şehre uzanan yolculuklarında, Iron Maiden, AC/DC, Whitesnake, Def Leppard gibi pek çok rock grubunu defalarca sahnede izleyen Anıl Ergin, bir gezi kitabı yazmaya karar verdi. Anıl Ergin’e yazma aşamasında ağabeyi Uluç Ergin destek oldu. Uluç Ergin’in anılarının da eklenmesiyle 'Sahne Önü' ortaya çıktı.

KONSER BİLETLERİ, FOTOĞRAFLAR, 80'LERDEKİ ANKARA

'Sahne Önü'nün sayfaları arasında yıllar içinde biriktirilen konser biletleri ve tamamına yakını yine Anıl Ergin tarafından çekilen fotoğraflar yer alıyor. Kitapta ayrıca Uluç Ergin’in Paul McCartney konserine bilet bulamayıp güvenlik görevlisi olarak girmesi, duvarların yıkılması sonrasındaki Rusya ve şimdiki hali arasındaki farklar, Barselona sokakları, 80’lerdeki Ankara gibi pek çok farklı konu da bulunuyor.

Sahne Önü, Anıl&Uluç Ergin, 224 syf., Bilim ve Sanat Yayınları, 2023.

Anıl Ergin, "Arkadaş ortamlarında biriktirdiğim hikayeleri anlatmaya zamanım yetmediğini fark ettiğimde kitap fikri oluşmaya başladı" dedi. 

Kasım ayı içinde yayınlanan Sahne Önü başta Amazon olmak üzere tüm internet sitelerinde ve kitapçı raflarında yerini aldı.

Serbest gazeteci Anıl Ergin, özellikle Habertürk’de çalıştığı 2009- 2014 yılları arasında sadece Ankara’da değil, Anadolu’nun pek çok farklı noktasında haber yaptı. Afet ve çatışma bölgelerinden canlı yayınlar gerçekleştirdi. 2014’de Kuzey Irak’da IŞİD ve PKK arasındaki çatışmalar sırasında yaptığı haberlerle Çağdaş Gazeteciler Derneği Televizyon Haberi Ödülü aldı. Kariyerinin sonraki aşamasında ise yabancı yayın kuruluşları ile çalışmaya devam etti, bu arada KRT televizyonuna ve Gazete Duvar’a program hazırladı. Çektiği fotoğraf ve videolarla uluslararası festivallerde ödüller aldı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)