Robinho'ya 'cinsel saldırı'dan verilen 9 yıllık ceza onandı

 Brezilyalı futbolcu Robinho'ya cinsel saldırıdan verilen 9 yıl hapis cezası, Milano Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Real Madrid, Milan, Manchester City ve Brezilya Milli Takımı'nın eski yıldızı ve Türkiye'de Sivasspor ve Başakşehir'de oynayan Robinho'ya cinsel saldırıdan verilen 9 yıl hapis cezası, Milano Temyiz Mahkemesi tarafından onandı.

Brezilya basınında da son dakika olarak geçen haberlerde Robinho'nun cezası 1. seviye temyiz tarafından onaylandı. İtalyan adalet sisteminde 4 seviye temyiz hakkı bulunuyor ve hapis cezasının kesinleşmesi için her seviyenin onayı gerekiyor. 

Robinho, 2013 yılında İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Milan’da forma giydiği dönemde, Milano’da bir gece kulübünde genç bir kadına yönelik toplu tecavüze karıştığı gerekçesiyle Kasım 2017'de 9 yıl hapis cezası almıştı.

Asıl adı Robson de Souza olan 36 yaşındaki futbolcu, son olarak ülkesinde yine Santos takımına dönmüş ancak Milano'daki bu davayla ilgili hakkında çıkan iddialardan ötürü kadro dışı kalmıştı. (AA)