Rizespor Başkanı Kıran: Cüneyt Çakır'ı kimse benim maçıma veremez

Çaykur Rizespor Başkanı Tahir Kıran, Gaziantep FK maçındaki kararları sebebiyle hakem Cüneyt Çakır'ı sert sözlerle eleştirdi. Kıran, Çakır'ın Türkiye futbolundan çıkması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor'da kulüp başkanı Tahir Kıran, hakem Cüneyt Çakır'a tepki gösterdi. Kasımpaşa ve Göztepe'nin üst üste maçlar kazandığına değinen Kıran, Cüneyt Çakır yüzünden kulüp rekoru kıramadıklarını iddia etti. Kıran şunları söyledi:

"Biz neden kazanamayalım? İçeride beş maç üst üste kazandık. Gaziantep maçını kazansak kulüp rekoru kıracaktık. Bize Cüneyt Çakır'ı gönderdiler. Olmayan bir penaltı ile yenildik. Biz o maçta 3 gol atsak 4 gol yiyecektik. Bu filmi oynayanlar var, hepimiz figüranız. Bu düzen değişecek. Hakemlerin oynadıkları değil, futbolcuların oynadığı maçları seyredecek taraftarlar. Başka yolu yok. Ben neden X, Y, Z hakem için konuşmuyorum? Cüneyt Çakır için konuşuyorum. Cüneyt Çakır'ı kimse benim maçıma veremez. Versinler, o maça takımı çıkartmayacağım. Söz veriyorum. Çıkartmayacağım, 3-0 yenilelim. Cüneyt Çakır Türk futbolundan çıkmalı. Başka türlü Türk futbolu kurtulmaz."

'KRAL ÇIPLAK'

Kıran, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir'in Türk futbolunun gelişmesi ve değişimi için büyük çaba harcadığını belirtti ve "Nihat Özdemir tarihe geçecek. Bunu yazın buraya. Gerçekleri birilerinin konuşması lazım. Kral çıplak. Artık Cüneyt Çakır'ın şampiyonu, küme düşenleri belirlediği bir lig oynanmayacak, bitti. Bu sözüme de en çok Nihat Özdemir destek olacak. Bunu yazıyorum buraya" diye konuştu.

 

Rizespor'un ligde hakem hatalarıyla 14 puan kaybettiğini öne süren Kıran, "Eğer bu puanları almış olsaydık ligde çok farklı bir yerde olacaktık. Abarttığımı düşünürseniz yarısını bile alsak çok farklı yerde olurduk. Bazı insanlar bizim yakamızı bırakmıyor. Bu arkadaşlara gerekli şeyleri söyledik. Ayaklarını yorganlarına göre uzatacaklar" değerlendirmesinde bulundu. (AA)