Rize ve Denizli'deki trafik kazalarında 39 kişi yaralandı

Rize'nin Güneysu ilçesi Asmalıırmak köyünde tur otobüsünün devrilmesi sonucu 25 kişi yaralandı. Denizli'de ise iki minibüsün karıştığı kazada 14 kişi yaralandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'nin Güneysu ilçesi Asmalıırmak köyünde turistleri taşıyan midibüs kaza yaptı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Güneysu ilçesindeki Kıbledağı Camisi'ni ziyaret eden turistlerin içinde bulunduğu midibüs, dönüş yolunda sürücü D.Ş'nin direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu Asmalıırmak köyünde duvara çarparak devrildi. Yaralanan 3'ü ağır 25 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Olay yerine hareket halindeki ambulanslardan birinin çarpıştığı minibüs ise yolun alt kısmındaki çay bahçesine devrildi.

'ARACIM ORADA OLMASA EVİN KOLONLARINA ÇARPACAKTI'

Midibüsün devrilmesine şahit olan Nazım Kutlu, bahçesinde çay topladığı sırada yolun üst kısmından aşağıya doğru midibüsün süratle geldiğini gördüğünü söyledi.

Elektrik direğine ve duvara çarptıktan sonra devrilen midibüsün bir süre sürüklenerek kendisine ait park halindeki kamyonete çarparak durabildiğini ifade eden Kutlu, 112 Acil Çağrı Merkezine kazayı bildirdikten sonra yaralılara yardıma koştuğunu aktardı.

Kutlu, çevredekilerle birlikte yaralılara yardım ettiklerini, araçta sıkışan şoförü bulunduğu yerden çıkardıklarını, etrafa savrulan çocuklara yardım ettiklerini anlattı.

Ambulans gelene kadar yaralıları kendi araçlarıyla hastaneye ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Kutlu, "Arabam orada olmasa belki de aracın evin altındaki kolonlara çarpması ile daha büyük bir facia olabilirdi. Öğrendiğimiz kadarıyla şimdilik ölen olmaması sevindirici" dedi.

Öte yandan, kaza anında midibüsten düşen bebeğin kaybolduğu iddiası üzerine jandarma ekipleri ve vatandaşlar bir süre çay bahçelerinde arama yaptı. Bebeğin hastanede olduğu bilgisinin ulaşması üzerine aramalar sonlandırıldı.

DENİZLİ'DE İKİ MİNİBÜS ÇARPIŞTI

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde ise Güngör Erdem idaresindeki minibüs, Bozburun Mahallesi Salihağa Kavşağı yakınlarında Mehmet Emin Balga'nın kullandığı tekstil işçilerini taşıyan minibüsle çarpıştı. 

Çarpışmanın etkisiyle işçileri taşıyan araç yan yattı.

Kazanın ardından olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri yan yatan araçta sıkışan işçileri bulunduğu yerden çıkardı. 

Yaralanan 2'si sürücü 14 kişi kentteki hastanelere kaldırıldı. (HABER MERKEZİ)

Etiketler tur otobüsü kaza rize