Rize'de doğa tutkunları buzlu gölde yüzdü

Rize'nin Kaçkar Dağları Milli Parkı'nda buz tutan gölü kıran doğa tutkunları, dondurucu soğuğa rağmen suya girdi. Dağcı Hasan Önder, etkinliği soğukta görev yapan askerlere atfettiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rize'de Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisindeki 1700 rakımlı Galerdüzü mevkisinde buzlu gölü kıran doğa tutkunları, soğuğa aldırmadan yüzdü.

AA'nın haberine göre, Rizeli dağcı Hasan Önder öncülüğünde bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen etkinlik için Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'nda toplanan ekip, yaklaşık 1 saatlik yolculuğun ardından Galerdüzü'ne ulaştı. Buz tutan gölün bir kısmını endüstri dalgıcı Zafer Koçal, demir ve kürek yardımıyla kırarak yüzülecek hale getirdi. Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan bölgedeki etkinlikte 36 kişi, suya girdi. Kıyıya çıkan yüzücüler, çay içerek ısınmaya çalıştı.

'YANLARINDA OLDUĞUMUZU HİSSETTİRMEK İSTEDİK'

Yöre halkının, coğrafyaya direnen insanlardan oluştuğunu belirten Önder, "Buzlu gölde bu etkinliği yaptık ve etkinliğimizi şehitlerimize atfettik. Vatan görevini kar kış demeden ifa eden askerlerimize atfettik. Onlar soğuğu orada hissederken biz de buz gibi suda onların yanında olduğumuzu hissettirmeyi amaçladık." dedi.

3 SAAT BOYUNCA BUZLARI KIRDILAR

Yüzme eğitmeni Ceyda Düşkün ise ikinci kez etkinliğe katıldığını belirterek, "Hava geçmiş yıllara göre çok daha soğuktu ama yine de suya girdik. Havuza göre çok daha zor ama herkesi denemeye davet ediyorum" diye konuştu. Zafer Koçal da etkinliğin yapılabilmesi için yaklaşık 3 saat buzları kırdıklarını anlattı. (HABER MERKEZİ)