Rize, Artvin ve Diyarbakır'da sağanak: Dereler taştı, yollar çöktü...

Rize, Artvin ve Diyarbakır'da sağanak nedeniyle onlarca heyelan meydana geldi, yollar çöktü, ev ve işyerlerini, seraları su bastı. Diyarbakır Kulp'ta selden zarar gören 5 okul tatil edildi.

Rize-Güneysu yolunde çökme meydana geldi, 3 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin birçok ilinde etkili olan sağanak yağışlar Rize, Artvin ve Diyarbakır'ın bazı bölgelerinde hayatı felç etti. 

Rize'de Merkeze bağlı Salarha ve Muradiye beldeleri, Ardeşen'e bağlı Tunca beldesi, Çamlıhemşin, Çayeli, Güneysu, Hemşin ve Pazar ilçelerinde kuvvetli sağanak etkili oldu.

Özellikle köylerde toprak kaymaları meydana geldi, Ardeşen-Çamlıhemşin kara yolu heyelan sonucu yol trafiğe kapandı.

Salarha Deresi'nin yükselmesi nedeniyle Rize-Güneysu yolunun bir kısmı çöktü.

Suyun etkisiyle altı boşalan Rize-Güneysu yolunun ikinci kilometresinde 3 metre derinliğinde 5 metre genişliğinde çukur oluştu. Olay anında şans eseri kara yolunda kaza yaşanmadı.

 

ARTVİN'DE YOLLAR KAPANDI, SERALAR SU ALTINDA KALDI

Artvin merkez, Arhavi, Hopa ve Borçka'da da köy yolları ulaşıma kapandı. 

Borçka-Hopa karayolunun farklı noktalarında dere taşması ve heyelanlar nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapatıldı. 

Arhavi Belediyesi'nden yapılan açıklamada, yağışların yol açtığı içme suyu havzasındaki kirlenme nedeniyle suların kesileceği duyuruldu. Borçka Muratlı bölgesinde meydana gelen su taşkınları da seralarda zarara yol açtı.

DİYARBAKIR'DA 5 OKUL TATİL EDİLDİ 

Diyarbakır'ın özellikle Kulp ilçesinde yoğun yağış nedeniyle sel meydana geldi. 5 okul selden etkilendi. Kaymakamlık, iki mahallede eğitime 6 Ekim'e kadar ara verildiğini duyurdu. (HABER MERKEZİ)