Rıza Kayaalp 13’üncü Avrupa şampiyonluğu için mindere çıkıyor

Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası 130 kiloda finale kalan Rıza Kayaalp, 13’üncü defa Avrupa şampiyonu olup rekor kırmak için Sergey Semenov ile karşılaşacak.

Fotoğraf: AA
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 defa Avrupa şampiyonu olarak Rus güreş efsanesi Aleksandr Karelin’in rekoruna ortak olan milli mayo Rıza Kayaalp, yarın 13’üncü Avrupa şampiyonluğu için Bükreş'te mindere çıkacak.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te dün başlayan Büyükler Avrupa Grekoromen Güreş Şampiyonası'nın sabah seansında 55 kiloda Adem Burak Uzun, 63 kiloda Enes Başar, 87 kiloda Ali Cengiz, 77 kiloda Yunus Emre Başar ve 130 kiloda Rıza Kayaalp eleme karşılaşmalarına çıktı. 

REKOR İÇİN YARIŞACAK

130 kiloda mücadele eden Rıza Kayaalp, 2'nci turda Norveçli Oscar Marvik'i (9-0) teknik üstünlükle, çeyrek finalde Ermenistanlı rakibi David Ovasapyan'ı 5-0 yendi. Yarı finalde Azerbaycanlı Beka Kandelaki ile karşılaşan Kayaalp karşılaşmada 2-0 geriye düşse de minderden son puan avantajıyla (2-2) ayrıldı ve finale çıktı. Kayaalp, finalde dünya şampiyonu ve olimpiyat 3'üncüsü Rusyalı Sergey Semenov ile karşılaşacak.

YUNUS EMRE BAŞAR DA FİNALDE

77 kiloda Yunus Emre Başar, ilk turda dünya şampiyonu Fransalı rakibi İbrahim Mahmoud Hassan Ghanem'i (3-1), 2'nci turda Gürcistanlı rakibi Iuri Lomadze'yi (5-1) ve çeyrek finalde Bulgaristanlı rakibi Stoyan Kubakov'u 4-0 yenerek yarı finale yükseldi. Başar, finale çıkmak için Hırvatistanlı rakibi Antonio Kamenjasevic ile karşılaştı. Karşılaşmayı 3-1 kazanan Yunus Emre Başar finale yükseldi. Başar, finalde Avrupa şampiyonu Ermenistanlı Malkhas Amoyan ile karşılaşacak.

ALİ CENGİZ'İN FİNALDEKİ RAKİBİ KOMAROV

87 kiloda mücadele eden son dünya şampiyonu Ali Cengiz 2'nci turda Bulgaristanlı rakibi Yoan Dimitrov'u (6-3), çeyrek finalde İsveçli Alex Kesidis'i 7-1, yarı finalde ise Bireysel Belaruslu Kiryl Maslevich'i 4-1 mağlup ederek finale yükseldi. Cengiz, finalde Sırbistanlı rakibi Aleksandr Komarov ile karşı karşıya gelecek. 

63 kiloda Enes Başar ve 55 kiloda Adem Burak Uzun şampiyonadan elenen ilk sporcular oldu.

(SPOR SERVİSİ)