Rıza Bey Apartmanı davasında reddi hakim talebi

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı ile ilgili davada, müşteki avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Talebin değerlendirilmesi için dosya İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzmir'de 117 kişinin öldüğü 30 Ekim 2020 depreminde en çok can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı ile ilgili 4'ü tutuklu 9 kişinin “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya İzmir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi.

Tutuklu sanıklar Ali Serdar Bayram ve Hüseyin Özkan'ın Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldığı duruşmada ilk olarak Rızabey Apartmanı'nda ölen diş hekimi Zarife Doğan'ın babası Kamil Doğan'a söz verildi.

'KIZIMIN MEZAR TAŞINI GETİRMEYE GÜCÜM YETMEDİ'

Mahkemeye kızının kıyafetlerini getiren Doğan, gözyaşları içinde "Bugün, kızımın çocuklar için aldığı oyuncakları, okuduğu kitapları, ayakkabısını, olay yeri inceleme poşetini, 57 gün taşıdığı nişan yüzüğünü getirdim. Sizler de evlat sahibisiniz. Biraz empati yapmanızı istiyorum. Mezar taşını getirmeye gücüm yetmedi. Binanın çürük olduğunu bilmelerine rağmen kızım ve arkadaşlarını ölüme bırakmışlar” dedi.

SANIKLARIN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Kamil Doğan'ın avukatı Gürbüz Ejder ise mahkemenin tarafsızlığını yitirdiğini savunarak “reddi hakim” talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti ise tarafsız olduklarını ve davadan çekilmelerini gerektirecek bir durum olmadığını belirtti.

Talebin değerlendirilmesi için dava dosyasının bir üst mahkeme olan İzmir 6. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmesine karar verildi.

Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmeden heyet, davayı erteledi. (ANKA)