Riva'da hafta sonu denize girmek yasaklandı

Beykoz Kaymakamlığı, Riva ve çevresinde beklenen 1,5-2 metre boyunda dalga ve yoğun rip akıntısı nedeniyle hafta sonu denize girmenin yasaklandığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Beykoz Kaymakamlığı, hafta sonu Riva sahillerinde denize girmeyi yasakladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün verilerine göre Riva sahillerinde bugün ve 20 Ağustos Pazar günü rüzgarın hızının 20-25 kilometre şiddetinde, dalgaların ise 1,5-2 metre boyunda olmasının öngörüldüğü vurgulandı.

Hava ve deniz raporlarına istinaden sahillerde can kaybı yaşanmamasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı: "Geçmiş dönemde meydana gelmiş yine hava/deniz olaylarına istinaden edilen tecrübe ve değerlendirmelerde, sahillerimizde etkili olan kuzey yönlü şiddetli rüzgarlar ile dalga yüksekliğinin arttığı ve buna bağlı oluşan rip akıntıları ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin tehlikeye düştüğü tespit edilmiştir. 19 ve 20 Ağustos (cumartesi-pazar) günleri ilçemiz Riva sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır." (HABER MERKEZİ)