Rio de Janeiro'da şiddetli yağış: 11 kişi hayatını kaybetti

Şiddetli yağışların etkili olduğu Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde 11 kişi yaşamını yitirdi. Aracı nehre düştükten sonra kaybolduğu bildirilen bir kişi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Güney Amerika ülkesi Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde haftasonu yaşanan şiddetli yağışlar sebebiyle 11 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Şiddetli yağışlar sebebiyle sokakları, metroları ve evleri su bastı, ağaçlar devrildi ve heyelanlar meydana geldi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes, şiddetli yağışlar sebebiyle acil durum ilan etti. Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva'nın hükümeti de yağışlardan olumsuz etkilenen Rio de Janeiro'ya federal destek sağlanacağını bildirdi. İtfaiye ekiplerinin aracı nehre düşen ve ardından kaybolan bir kadın için başlattığı arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği bilgisi paylaşıldı. 

8 KASABA İÇİN HEYELAN UYARISI

Yağışların Rio'nun özellikle kuzey bölgelerinde etkili olduğu ifade edilirken, 11 kişinin heyelan, boğulma ve elektrik çarpması gibi sebeplerden yaşamını yitirdiği belirtildi. Rio Belediyesi, halktan kendi güvenlikleri ve devam eden arama-kurtarma çalışmalarının sekteye uğramaması için evden çıkmamalarını istedi. Yağışlar sebebiyle Rio'da pek çok otobüs hattı ve metro istasyonu kapatılmak durumunda kaldı. Şehrin bazı bölgelerine normalde bir ayda düşen yağışın 24 saat içinde düştüğü belirtildi. 

Yağışlardan en çok etkilenen bölgelerden Acari mahallesinde bulunan Ronaldo Gazolla hastanesinin bodrum katında bulunan ofisleri su bastı. Brezilya Doğal Afet İzleme Kurumu, Rio de Janeiro'daki sekiz kasabada toprak kayması riski bulunduğunu bildirdi. (DIŞ HABERLER)