Rıdvan Dilmen: Hakemleri yasa dışı dinlediler

Rıdvan Dilmen, Merkez Hakem Kurulu'nun eski yönetimi tarafından görevden alınan hakemlerle ilgili "Yasa dışı dinledik" denildiğini anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski futbolcu ve spor yorumcusu Rıdvan Dilmen, aralarında Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un da bulunduğu bir grup hakemin önceki Merkez Hakem Kurulu tarafından görevden alınmasıyla ilgili perde arkasında yaşananları aktardı.

Yüzde 100 Futbol programında hakem camiası ile iddialarda bulunan Dilmen, şunları söyledi:

"MHK üyelerinin hakem operasyonundan haberi yokmuş. TFF’ye istifa etmeye gitmişler ancak gördükleri tapeler sonrası kararı haklı bulmuşlar. Yalana bak! O tapeleri niye yayınlamadınız denildiğinde de ‘Yasa dışı dinledik’ demişler. Ne taraftan bakarsanız rezalet.

Fırat Aydınus benim babamın oğlu değil ancak bunca yıldır Türk futboluna hizmet eden bir hakemi 3 maç kalmışken onurlandırmamayı anlamıyorum. Fırat Aydınus bundan 20-30 sene sonra hatırlanacak ama ona maç vermeyen Ferhat Gündoğdu ve Sabri Çelik’i kimse hatırlamayacak."

NE OLMUŞTU?

8 Mart Salı günü Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu, Süper Lig'de görev alan hakem kadrosunu yeniden belirlerken 13 ismi listeden çıkardı. Süper Lig'de düdük çalan; Cüneyt Çakır, Ali Palabıyık, Abdulkadir Bitigen, Fırat Aydınus, Bahattin Şimşek, Burak Şeker, Suat Arslanboğa, Hüseyin Göçek, Mert Güzenge, Tugay Kaan Numanoğlu, Alper Ulusoy, Halis Özkahya listeden çıkarılırken Özgür Yankaya'nın sadece VAR hakemi olarak görev almasına karar verilmişti.

Görevden alınan hakem ve gözlemciler, konuyu Tahkim Kurulu'na taşımıştı. Geçtiğimiz cumartesi günü Merkez Hakem Kurulu Başkanı Dr. Ferhat Gündoğdu'nun da katıldığı davada; Tahkim Kurulu, kararın kaldırılmasını oy çokluğu ile kabul etmişti.

Hakemler, görevden alma kararını veren MHK yönetiminin istifasının ardından yeniden maçlarda düdük çalmaya başlayabilmişti.