Ridley Scott 'Alien' dizisi hakkında konuştu: Asla orijinali gibi olmayacak

Ridley Scott, yeni Alien dizisi hakkında konuştu. Scott, "İlk film kadar iyi olmayacak, bunu kesinlikle söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Blade Runner", "Gladiator", "Alien", "The Last Duel" gibi filmlerde imzası bulunan yönetmen Ridley Scott, yapımcılığını üstlendiği yeni Alien dizisi hakkında açıklamalarda bulundu. Scott, The Independent’e verdiği röportajda FX yapımının asla 1979’daki film kadar iyi olmayacağını söyledi. 

Scott, 2012 yılında "Prometheus" filmiyle birlikte "Alien" evrenini yeniden hayata geçirdi. 2017 yılında izleyici ile buluşan "Alien: Covenant" ise gişede beklenen geliri elde edemedi. Disney Stüdyoları ise 2020 yılının sonunda yeni Alien dizisinin yolda olduğunu duyurdu. Stüdyo dizi haberinin ardından, Fargo ve Legion gibi dizilerle tanınan Noah Hawley’nin Ridley Scott ile birlikte dizi üzerinde çalışacağını açıkladı.

Ridley Scott, FX kanalında yayınlanacak diziye dair ilk fikirlerini, "İlk film kadar iyi olmayacak, bunu kesinlikle söyleyebilirim" diyerek belirtti. 

DİZİ, YERYÜZÜNDE GEÇECEK

Kayıp Rıhtım'ın haberine göre, Alien dizisi diğer filmlerden farklı olarak dünya üzerinde geçecek. Noah Hawley dizi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaratık hikâyeleri hep bir yerlere sıkışıp kalmış durumda. Bazen bir zindana, bazen bir gemiye… Hikâyeyi biraz daha açıp, ‘Ya Yaratık buradan kaçarsa?’ duygusunu izleyiciye daha hızlı bir şekilde aktarmanın ilginç olabileceğini düşünüyorum” dedi.

'MUHTEŞEM BİR YARATIĞINIZ VARSA BU YARATIK ZAMANLA ESKİMEYE BAŞLAR'

"Prometheus" ve "Alien: Covenant" filmlerinin gişedeki durumu hakkında da konuşan yönetmen, “Prometheus filminde Yaratık’ı ekranda göstermedim ve stüdyo bana, ‘Gördün mü, bu o kadar iyi bir fikir değildi,’ dedi, Yani gerçekten mi? Sonraki filmde ise Yaratık’ı geri getirmemi istediler” dedi. 

Alien’ın devamı niteliğindeki "Prometheus" gişede 400 milyon dolarlık bir gelir elde etti. İkinci devam filmi "Alien: Covenant" ise sadece 240 milyon dolarlık bir hasılatta kaldı. Scott bunun üzerine, “Ekranlara taşıdığınız muhteşem bir yaratığınız varsa, bu yaratık zamanla eskimeye başlar ve o noktada artık tekrar tekrar düşünmeniz gerekir” ifadelerini kullandı. 

YENİ BİR ALIEN FİLMİ DAHA GELECEK

Alien dizisinin yanı sıra bir başka Alien filmi üzerinde daha çalıştığını duyuran Scott, filmin ana temasının ilk filmdeki yaratıkların yumurtalarıyla dolu bir gemide geçebileceğini belirtti. 

Yönetmen ayrıca Napoleon Bonaparte’ın hikâyesini anlatan ve Joaquin Phoneix’in başrolünde bulunacağı "Kitbag" filminin hazırlıklarına devam ediyor.