Rezan Epözdemir'den istifa açıklaması: Galatasaray ile Fenerbahçe dost olamaz

Galatasaray'da başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Epözdemir, "Türk futbolunun en önemli sorunu adalet sorunudur" dedi. Epözdemir, "Fenerbahçe ile Galatasaray dost olamaz" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray'da başkan yardımcılığı görevinden istifa eden Rezan Epözdemir, düzenlediği basın toplantısında yönetim kurulundan istifa etmediğini, sadece Sportif A.Ş. görevlerini bıraktığını söyledi. "Galatasaray Spor Kulübü yönetiminden istifa etmedim. Sadece Futbol A.Ş görevimden istifa ettiğimi bildirdim" diyen Epözdemir, "Türk futbolunun en önemli sorunu adalet sorunudur. Galatasaray'a karşı yapılan sistematik ve kategorik saldırılarda yalnız kaldım" ifadelerini kullandı.

'SÖYLEDİKLERİMİN KABUL GÖRMEDİĞİNİ HİSSETTİM'

Epözdemir'in açıklamaları şöyle: 

"Sayın Burak Elmas, seçimden 8 ay önce görev teklifinde bulunmuştu. O gün akademik çalışmalarım nedeniyle reddetmiştim. Seçimden önce tekrar bir teklifte bulundu ve seçime yaklaşınca bu Galatasaray hayalini kabul ettim. Türk futbolunda en büyük sorun, liyakat ve adalet sorunudur. Galatasaray'a karşı yapılan sistematik ve kategorik saldırılarda yalnız kaldım. Futbol takımımızın maruz kaldığı hakem hatalarından bahsetmek istiyorum. Gerekli tepkilerin verilememesi en önemli istifa gerekçelerimden biri. Sayın başkana bunu defalarca ilettim. Yöntem olarak farklı bakıyoruz. Sonuç olarak başkanın kararları önemlidir. Söylediklerimin yeterince kabul görmediğimi hissettim.

'GALATASARAY'IN HAKLARININ SAVUNULMAMASI EN BÜYÜK SEBEP'

Galatasaray'ın haklarının savunulamaması istifamın en büyük sebebidir. Başkanımızla 3 aydır her maçta sonra gerekli açıklamaları yapmak için görüşlerimi paylaştım, kendisi de demokratik bir insan, bunları dinledi ama kabul etmedi. 'Haklı galibiyet' söylemi ve sonraki yalnızlaşma süreci... Ben orada kişisel düşüncemi söyledim. O süreçte yalnızlaştırıldığımı hissettim. O günlerde de konuşup sayın başkana istifamı verdim ancak kabul edilmedi. 

Sayın Erol Bilecik'in bana göre yakışıksız açıklamaları vardı. Orada kurumsal bir mesaj verilmeliydi bana göre. Sayın Bilecik maçtan sonra beni 5 kere aradı. Mesajlar duruyor. Bunun çok yakışıksız olduğunu, hukuken fiilen kabul edemeyeceğimizi söyledim. Galatasaray'dan özür dilemezse kendisiyle konuşmayacağımı söyledim. 

'AZAMİ DÜZEYDE YAKINLAŞMA OLABİLİR'

Galatasaray, Fenerbahçe bunlar en büyük sivil toplum örgütleri. Bir araya geldiklerinde birçok konuyu çözebilirler. Azami düzeyde yakınlaşma olabilir. Fakat Fenerbahçe ile Galatasaray dost olamaz. Azami nezaket olmalı. Bu hayatın doğal akışını, mantık-fizik kurallarına aykırı. Bu minvaldeki projeleri de yanlış buluyorum. Bunları toplantılarda defalarca söyledim. Sayın başkanla derin fikir ayrılıkları oluştu. Ben de bunun üzerine bugün itibariyle yazılı olarak istifamı yolladım." (HABER MERKEZİ)