Rewşan ve Tara Mamedova'dan kadınlara armağan: 'Xuçê'

Kürt müziğinin yeni neslinin en önemli kadın şarkıcı ve bestecilerinden Rewşan ve Tara Mamedova, birlikte yazdıkları 'Xuçê' (Kız Kardeşim) isimli şarkıda bir araya geldi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rewşan ve Tara Mamedova'nın birlikte yazdıkları ve düet yaptıkları 'Xuçê', tüm dijital müzik platformlarında yayınlandı. Şarkının sözleri Mamedova'ya, müziği ise Rewşan'a ait. Sanatçılar şarkıyla ilgili duyurularında, kadın dayanışmasına adadıkları şarkıyı şöyle anlattı:

"Kadın dayanışması gücünü kız kardeşlik bağından alır. Aramızdaki bu görünmez bağ asırlar öncesine belki de bilge, sanatkâr ve şifacı cadılar olduğumuz dönemlere uzanıyor... Ne yazık ki bizleri bir arada tutan o öz kız kardeşlik bağı zamanla incelse de hiç kopmamış çünkü biz hala şarkılar söyleyen, dans eden, birbirini şefkatle kucaklayan o güçlü cadılarız. Aramızdaki bağı sevgiyle kuvvetlendirmeye çalışıyoruz. Bunu da hem kendimiz hem hepimiz hem de daha iyi bir dünya için yapıyoruz. Çünkü bizler birbirimizin yurduyuz."

Şarkının düzenlemesi, Rewşan'ın önceki çalışmalarında da imzası olan Hakan Gürbüz tarafından yapıldı. Cuma günü 17:30'da Youtube'da gösterime girecek olan video klibi Melodi Tözüm çekti. Kapak tasarımı ise sanatçı Hülya Özdemir'e ait. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)