Reuters'a konuşan Türk yetkiliden 'seçim' yorumu: Büyük zorluklar var

Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili, "Şu anda seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının önünde ciddi zorluklar var" açıklamasında bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından arama-kurtarma çalışmaları devam ederken, Reuters ajansına konuşan bir Türk yetkili, 14 Mayıs'ta düzenlenmesi planlanan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu. İsmi açıklanmayan yetkili yıkımın, 14 Mayıs’ta seçimlerin yapılmasının önünde 'çok ciddi zorluklar çıkardığını' dile getirdi.

'GELİŞMELERE BAKACAĞIZ'

Ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 15'inin depremden etkilenen bölgede yaşadığına işaret ederek ”Seçimler için karar vermek için erken” diyen yetkili, şöyle devam etti: "Yeni girdiğimiz seçim döneminden çıkmış gibiyiz. Gelişmelere bakacağız ancak şu anda seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılmasının önünde ciddi zorluklar var."

'TWITTER ENGELİ HAYAL KIRIKLIĞINI ARTIRDI'

Reuters'da yer alan başka bir haberde ise Türkiye'de dün gece uygulanan Twitter'a erişim engeline değinildi. "Yaklaşık 12 saatlik erişim engeli, müdahalelerin hızı konusunda halkın hayal kırıklığını artırdı" denilen haberde, erişim yasağının muhalefet partilerinden eleştiri topladığı belirtildi.

Reuters'a konuşan bir başka yetkili, engelin yardım çağrılarını geçici olarak kesintiye uğrattığını ancak söz konusu kararın 'bir zorunluluk' olduğunu savundu. Yetkili, "Bazı hesaplardan asılsız iddialar, iftiralar, hakaretler ve dolandırıcılık amaçlı paylaşımlar yapıldığı için bu yapılmak zorundaydı" dedi. (DIŞ HABERLER)