Reuters: Türkiye'de sokağa çıkma kısıtlamaları geri dönebilir

Reuters'ın Türkiye'den iki üst düzey yetkiliye dayandırdığı haberinde, sokağa çıkma kısıtlamaları gibi bazı tedbirlerin yeniden yürürlüğe sokulabileceği belirtildi. Haberde, gerçek vaka sayısının resmi verilerin beş katı olduğu ve enfekte olan çoğu kişinin semptom göstermediği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters haber ajansının üst düzey yetkililere dayandırdığı haberinde, Türkiye'de haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasağı tedbirlerinin yeniden yürürlüre girebileceği aktarıldı. Türkiye'den Reuters'a açıklama yapan iki üst düzey yetkili, gerçek Covid-19 vakaların resmi verilerin yaklaşık beş katı olduğunu öne sürdü.

'EKONOMİ KORUNACAK'

Türkiye'de 'genç ve yaşlı insanlar için evde kalma kısıtlamalarının uygulamaya koyulabileceğini' dile getiren yetkililer, ekonomiye zarar vermeden tedbirlerin uygulanacağını söyledi. İki yetkili de, yeni tedbirlerin kapsamının 'daha dar' olacağını ve 'ekonominin korunacağını' aktardı.

Kısa süre içerisinde tedbirlerin yürürlüğe gireceğini söyleyen yetkililer, yeni önlemler hakkında şöyle konuştu: "Gündemdeki tedbirler şunlar: Restoran ve tesislerin belirli saatlerde kapatılması, gençlerin ve 65 yaş üstü kişilerin sokağa çıkma saatlerinin kısıtlandırılması, son adım olarak da haftasonu uygulanan sokağa çıkma yasaklamaları." 

'VAKA' VE 'HASTA' SAYISI HATIRLATMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın günlük raporlarda 'vaka' sayısı yerine 'hasta' sayısını açıkladığı hatırlatılan haberde, korona virüsü nedeniyle enfekte olan çoğu kişinin semptom göstermediği belirtildi. Bir yetkili, "Vaka sayısı, hasta sayısının beş katı gibi görünüyor. Bu eğilim devam ederse tabii ki bazı önlemler alınacak" ifadelerini kullandı.

"Süreci birkaç hafta izledikten sonra yeni tedbirler uygulanabilir" diyen yetkililerden biri, okullarda yüz yüze eğitime dönme kararının, değerlendirmelerin ardından 'daha net hale geleceğini' söyledi. Reuters'a konuşan diğer bir diğer isim ise, İstanbul'da vaka sayısında gözlemlenen artışın 'risk teşkil ettğini' dile getirdi. (DIŞ HABERLER)