Reuters: Türkiye'de depremzedeler sığınacak yer bulmakta zorlanıyor

Omran Alswed, "Çadır kampına gitmek için başvuruda bulunduk ama çevredekilerin dolu olduğunu söylediler" dedi. Ayşe ise, yetkililerin kendisine 'uygun çadır olmadığını' söylediğini aktardı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş ve Hatay merkezli depremler nedeniyle 44 bini aşkın insanın hayatını kaybettiği açıklanırken, sarsıntıların meydana getirdiği yıkım dünya basınında da yer almaya devam ediyor. İngiltere merkezli haber ajansı Reuters, "Türkiye'de depremzedeler yaklaşık üç haftadır sığınacak yer bulmakta zorlanıyor" başlıklı bir haber ile depremlerin ardından yaşananları okuyucularına aktardı.

'BAŞVURU YAPTIK, 'DOLU' DEDİLER'

Reuters'a konuşan 25 yaşındaki Omran Alswed isimli depremzede, Antakya'da henüz ailesiyle beraber sığınacak bir yer bulamadıklarını söyledi. Siirt Üniversitesi'nde hemşirelik okuyan Alswed, "Evlerimiz ağır hasar gördüğü için buraya, mahallemizdeki bir bahçeye sığındık" ifadelerini kullandı.

"Çadır kampına gitmek için başvuruda bulunduk ama çevredekilerin dolu olduğunu söylediler" diyen Suriyeli Alswed, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ile iletişime geçtiklerini dile getirdi. Alswed, küçük çaplı sivil toplum kuruluşlarının çocuklar için konserve gıda ve hijyen malzemesi sağladığını aktardı.

'UYGUN ÇADIR OLMADIĞI SÖYLENDİ'

Ayşe isimli depremzede ise, yetkililerin kendisine 'uygun çadır olmadığını' söylemesi üzerine hasarlı evinin yanındaki serada kaldığını anlattı. "Çadır alamadık ama bizden daha kötü durumda olanlar var ve önce onların almasını istiyorum. Bizim seramız var. Çocuklarımı alıp buraya getirdim" diyen Ayşe, çocukların uyuması için evden bir koltuğu seraya indirdiklerini söyledi. Ayşe, "Malzememiz var ama çadır yok dediler. Bekliyoruz" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Antakya deprem reuters