Reuters: Signal'a her gün yaklaşık 1 milyon kişi katılıyor

WhatsApp'ın gizlilik ilkesinde değişiklik kararına tepki sürerken, mesajlaşma uygulaması Signal'ı yükleyenlerin sayısı yaklaşık 18 kat arttı. Signal'ı her gün yaklaşık 1 milyon yeni kullanıcının yüklediği belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - WhatsApp'ın kullanım koşullarını ve gizlilik ilkesini değiştirme kararının ardından, mesajlaşma uygulaması Signal'ı yükleyenlerin sayısında rekor bir artış yaşandı. Reuters ajansının Apptopia sitesinden derlediği verilere göre, WhatsApp'ın kararını açıkladığı 6 Ocak gününden bu yana Signal'a katılanların sayısı 18 kat arttı.

PAZAR GÜNÜ 810 BİN KİŞİ YÜKLEDİ

Buna göre, her gün yaklaşık 1 milyon kişi Signal yüklüyor. Haberde, 10 Ocak pazar günü Signal indirenlerin sayısı 810 bin olarak verildi.

WHATSAPP'I İNDİRME ORANI YÜZDE 7 DÜŞTÜ

WhatsApp'ın yüklenme oranlarındaysa, 6-10 Ocak arasında yüzde 7 düşüş yaşandığı, 10 Ocak günü yaklaşık 1.2 milyon yeni kullanıcının WhatsApp indirdiği belirtildi. Haberde, Signal'ın bu sayılarla, WhatsApp'la rekabet edecek düzeye geldiği belirtildi.

WhatsApp'ın ABD'de en çok indirilen uygulamalar listesinde gerildiği, buna karşılık Signal ve Telegram'ın yükseldiği aktarılıyor.

SIGNAL: DEVREYE YENİ SERVERLAR SOKTUK

Signal'dan yapılan açıklamadaysa, yeni kullanıcıların yarattığı ek trafik için yeni serverlar alındığı bilgisi verildi.

Haberde, WhatsApp gibi uçtan uca şifreleme yaparak mesajların gizliliğini garanti eden Signal'ın, bugüne dek daha çok gazeteciler ve insan hakları savunucuları tarafından kullanıldığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)