Reuters: Rusya'dan İstanbul ve Dubai'deki mülk satışlarına talep arttı

Reuters haber ajansı, gayrimenkul şirketlerinin verdiği bilgilere göre, Rusya vatandaşlarının İstanbul ve Dubai'den mülk satın alma taleplerinin arttığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı ülkelerinin Rusya'ya yönelik yaptırım kararları devam ederken Rusya'daki zenginlerin ise İstanbul ve Dubai'den mülk satın alma taleplerinin arttığı kaydedildi.

Reuters haber ajansına konuşan İstanbul'dan Golden Sign Gayrimenkül’ün kurucusu Gül Gül "Ruslara her gün yedi-sekiz mülk satıyoruz. Nakit alıyorlar, Türkiye'de banka hesabı açıyorlar ya da altın getiriyorlar. Bunlar zengin Ruslar ama oligark değiller. Paralarını Türkiye'ye getirmenin bir yolunu buluyorlar. Üç ila beş daire satın alan müşteriler var" ifadelerini kullandı.

'ANTALYA'DAN ÇOK İSTANBUL'DA DAİRE ALINIYOR'

Habere göre, "Rusya'dan Türkiye'ye doğrudan uçuşların hala gerçekleşmesi yaptırımlardan kaçmak isteyen Rusya vatandaşlarına alternatif rotalar sunuyor".

Türkiye'deki yabancı alıcılar için gayrimenkul inşa eden ve satışları gerçekleştiren İbrahim Babacan ise "geçmişte birçok Rusya vatandaşının Antalya bölgesi gibi tatil beldelerinde yaşamak istediğini, şimdi ise daha çok İstanbul'da daire aldıklarını" belirtti.

İstanbul’da bulunan emlakçı Alex Cihanoğlu ise yaptırımların finansal transferleri daha karmaşık hale getirdiği için bazı Rusya vatandaşlarının "kripto para biriminden dönüştürülmüş nakit kullandığını" söyledi. (DIŞ HABERLER)