Reuters: Rusya, İdlib'de Türkiye sınırının yakınında hava saldırısı düzenledi

Reuters ajansı, Rusya'nın İdlib'de, Suriye-Türkiye sınırı yakınındaki bazı hedeflere savaş uçaklarıyla hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Haber, görgü tanıklarına ve silahlı isyancılara dayandırıldı. AA'nın geçtiği haberde ise saldırılarda bir sivilin öldüğü, iki sivil hafif yaralandığı öne sürüldü.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reuters'ın haberine göre Rusya, Suriye'de silahlı isyancıların kontrolünde olan İdlib vilayetine hava saldırısı düzenledi. Saldırıda, Bab el Hava (Cilvegözü) sınır kapısının yakınındaki bir hedef ile İdlib'in Sarmada kentinin dışındaki bölgelerin savaş jetleriyle hedef alındığı iddia edildi. Haberdeki iddialar arasında, Türkiye sınırı yakınındaki Kâh köyüne karadan karaya bir füzenin atıldığı da var. 

Anadolu Ajansı'nın (AA) geçtiği haberde saldırıların, Babu'l Hava sınır kapısı alanındaki tüp dolum tesisi, ticari malzeme taşıyan tırlar, yerel bir insani yardım derneğinin deposunun yakınları ve İdlib'in güneyindeki M4 kara yolu üzerindeki Keferşileye köyüne yapıldığı öne sürüldü. 

Söz konusu saldırılarda ilk belirlemelere göre bir sivilin öldüğü, iki sivil hafif yaralandığı belirtildi. (DIŞ HABERLER)