Reuters: Burkina Faso'da isyancı askerler cumhurbaşkanını alıkoydu

Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da hükümeti radikal İslamcı militanlarla savaşta orduya yeterli desteği vermemekle suçlayan bir grup asker isyan etti. Cumhurbaşkanı Kabore'nin alıkonduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'da, bir grup askerin 'radikal İslamcı militanlarla savaşta hükümetten daha fazla destek' talep ederek başlattığı isyan sürüyor. Reuters ajansı, Cumhurbaşkanı Roch Christian Kabore'nin bir grup asker tarafından bir askeri kampta alıkonduğunu duyurdu.

İki güvenlik kaynağı ve Batı Afrikalı bir diplomata dayandırılan haberde Kabore'nin, dün gece başkent Ouagadougou'daki konutunun çevresinde yoğun silah sesleri duyulmasının ardından bugün gözaltına alınarak bir askeri kampa götürüldüğü belirtildi. Ajansın servis ettiği fotoğraflarda da, Cumhurbaşkanlığı'na ait bazı zırhlı araçların Kabore'nin konutunun yakınında kurşun delikleri ve kan lekeleri içinde terk edildiği görüldü. 

İsyan eden askerlerin radikal İslamcı militanlarla savaşta hükümetten daha fazla destek talep ettiği belirtilirken, Burkina Faso hükümeti dün bazı askeri kamplardan çatışma sesleri yükselmesine rağmen darbe iddialarını reddetmişti. 

Ülkede son aylarda, bazıları IŞİD ve El Kaide bağlantılı militanların düzenlediği saldırılarda askeri ve sivil kayıplar artmış durumda. Son olarak kasım ayında 49 askeri polisin öldürülmesi geniş çaplı protestolara yol açmıştı.

Dün de darbe iddiaları geldiği sırada, yüzlerce kişi Ouagadougou'da sokaklara dökülerek "Ülkeyi özgürleştirin" sloganlarıyla isyancı askerlere destek verdi. Bir grup protestocu, Kabore'nin partisinin genel merkezine baskın düzenledi. (DIŞ HABERLER) 

Etiketler Burkina Faso darbe