Reuters: Abramoviç'in bir yatı daha Türkiye kıyılarına demir attı

Reuters, İngiltere'nin yaptırım kararları uyguladığı Rus milyarder Abramoviç'in "füze savunma sistemleri" yer alan Eclipse isimli yatının da Türkiye kıyılarına demirlediğini duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rus milyarder Roman Abramoviç'in Solaris isimli yatının dün Datça açıklarına ulaşmasının ardından ikinci lüks yatı Eclipse de Marmaris açıklarında görüntülendi.

Reuters haber ajansı, 162,5 metre (533 fit) uzunluğuyla dünyanın en büyük yatları arasında yer alan Eclipse'in Marmaris'e demirlediğini yazdı. Haberde, deniz trafik verilerine referansla yatın güzergahı belirtildi. Buna göre, Abramoviç'in ikinci lüks yatı, Yunanistan'ın Girit ve Rodos adalarının güneydoğusundan Marmaris'e vardı. Eclipse'in "sıradan" bir yat olmadığı, iki helikopter pisti, dokuz güvertesi, bir yüzme havuzu ve füze savunma sistemleri olduğu da haberde belirtildi.

İngiltere'nin yaptırım kararlarıyla mal varlıklarına el konulan Abramoviç'in 140 metre (460 fit) uzunluğundaki Solaris isimli yatının 13 Mart'ta Karadağ'ın kıyı kenti Tivat'tan yola çıkarak dün Datça kıyılarına ulaştığı ortaya çıkmıştı. (DIŞ HABERLER)