Reuters: ABD, Haiti yönetiminin askeri destek talebini reddetti

Washington'un, Moise suikastının ardından ABD ve BM'den asker talep eden Haiti yönetimini geri çevirdiği belirtildi. ABD'li bir üst düzey yetkili, "Şu anda askeri yardım sağlama planı yok" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Haiti Devlet Başkanı Jovenel Moise’nin evinde uğradığı suikast sonucu öldürülmesinin ardından ülkede devam eden kargaşa üzerine Haiti yönetiminin ABD ve Birleşmiş Milletler'den (BM) asker talep ettiği belirtildi. Reuters ajansına konuşan üst düzey bir ABD'li yetkili, Washington'un Haiti'ye asker gönderme planı olmadığını söyledi. Yetkili, "Şu anda askeri yardım sağlamayı planlamıyoruz" dedi.

Haiti Seçim Bakanı Mathias Pierre, geçici devlet başkanı olarak atanan Joseph Lambert'in ülke genelinde güvenliği yeniden tesis etme ve altyapıların korunması için ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'e bu talebi geçtiğimiz günlerde ilettiğini söyledi.

FBI YETKİLİLERİ HAİTİ'YE GİDECEK

Öte yandan Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Haiti hükümetinin talebi doğrultusunda ülkeye Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve İç Güvenlik Bakanlığı yetkililerinin gönderileceği duyurulmuştu. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Haiti güvenlik güçlerine de 5 milyon dolar destek sağlanacağını belirtmişti. (DIŞ HABERLER)