Reuters: 40 bin Suriyeli geri döndü, bakanlık yetkilisi doğruladı

Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki Bab el-Hava sınır kapısında görev yapan Mazen Alloush, 40 bin Suriyelinin geri döndüğünü söyledi. Savunma Bakanlığı yetkilisi, raporları doğruladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Maraş merkezli depremlerin ardından, Türkiye'de yaşayan 40 bin Suriyelinin ülkelerine geri döndüğü belirtildi. Türkiye destekli silahlı grupların kontrolündeki Bab el-Hava (Cilvegözü) sınır kapısında görev yapan Mazen Alloush, Reuters haber ajansına konuştu. Alloush'un açıklamalarına göre, pazartesi günü itibariyle Bab el-Hava'dan (Cilvegözü) 13 bin 500, Cerablus'tan 10 bin, Bab el-Salam'dan (Öncüpınar) ise yaklaşık 7 bin kişi Suriye'ye geçiş yaptı.

'SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'

Reuters, Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkilinin söz konusu raporları doğruladığını aktardı. Bakanlık yetkilisi, daha fazla Suriyelinin geri döndüğünü ve sayının her geçen gün arttığını sözlerine ekledi.

'TEK İSTEDİKLERİ BURADAN AYRILMAK'

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre depremlerde ev ve iş yerleri yıkışan yüzlerce Suriyeli, akrabalarını kontrol etmek için ülkelerine döndü. 50'li yaşlarında olan Suriyeli işçi Halid el-Ahmed, "Planımız, akrabalarımızı ziyaret etmek ve buradaki bu zorlu atmosferden çıkmak" dedi. Reuters, el-Ahmed ile 10 çocuğunun, 8 yıl önce ayrıldıkları Suriye'ye Bab el-Hava sınır kapısından giriş yapacaklarını aktardı. Maraş merkezli depremlerde evlerinin ağır hasar gördüğünü söyleyen el-Ahmed, "İnsanlar nereye gittiklerini bilmeden gidiyorlar, şimdilik tek istedikleri buradan ayrılmak" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler deprem Suriye sınır