Restoran yasağı AK Partililer için uygulanmadı

Bursa'da, korona virüsü yasakları kapsamında kapalı olması gereken bir restoran, çakarlı arabayla gelen bir bakan yardımcısının da aralarında bulunduğu kalabalık grup tarafından açtırıldı. Şikayet üzerine gelen polislerin korumalar tarafından içeri alınmadığı öne sürüldü. Çevredekiler, "Yasak nedeniyle esnaf kan ağlarken bu restoran açık. Yasak AKP'lilere işlemiyor mu" diye tepkisini dile getirdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını kapsamında alınan tedbirler uyarınca, restoranlar cuma gününden itibaren sadece paket servis yapabilirken, içeri müşteri kabul edemiyor. Ancak bu yasak dün açık bir şekilde ihlal edildi.


Sosyal medya hesabından videolar ve fotoğraflar yayınlayan bir kişi, içlerinde bakan yardımcısının da olduğu yaklaşık 70 kişinin bir restoranda yemek yediğini belirtti.

'BU RESTORANA YASAK YOK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve valiyi göreve davet eden kişi, sosyal medya hesabı üzerinden “Türkiye’de yasaklara rağmen onlara yasak yok. Müşteri alıp, yedirip içirip hesaplarını alıp uğurluyorlar. Gelen arabalar çakarlı ve devletin polis korumaları var. Yasak nedeniyle esnaf kan ağlarken bu restoran açık. Dükkan kapatan esnaflar nerede adalet?” diye yazdı.

POLİS ENGELLENDİ İDDİASI

Odatv’den Rabia Deniz’in haberine göre ise yapılan şikâyet üzerine restorana polis ekipleri geldi. Ancak korumalar, polisi, “10 dakika sonra boşaltacağız” diyerek içeri almadı. Kalabalık grup yemeğini yedikten sonra restorandan ayrıldı.

Söz konusu restoran, AK Partili üst düzey isimleri ağırlamasıyla da biliyor.

(HABER MERKEZİ