Restoran sahibinden ücretsiz hizmet: İzmir halkı bize kucak açtı, şimdi sıra bizde

İzmir'de depremden etkilenenlere ücretsiz hizmet veren restoran sahibi Hasan Kılıç, altı ay önce İzmir'e yerleştiğini söyledi. Kılıç, “Biz Gaziantep'ten geldik. İzmir halkı bize kucak açtı. Şimdi sıra bizde” dedi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu-Osman Çaklı

İZMİR - İzmir'de meydana gelen depremde yıkım yaşanan yerlerden Bornava ilçesinin Manavkuyu semtinde elektrik ve doğal gaz kesintileri yaşanıyor.

Bölgede yaşayanlar geceyi çadırlarda geçirirken zorlu süreç karşısında bir araya gelen yurttaşlar dayanışma ile ayakta kalmaya çalışıyor.

Bölgede bulunan “Gantep Mutfak Zanaatları” isimli restoran, depremden mağdur olanlara kapılarını açtı. Tüm personeli ile birlikte yan bina yıkılmasına rağmen dükkanını kapatmayan restoran sahibi Hasan Kılıç, dışarıda kalanlara yemek, çay ve su dağıtımını üstlendi.

'ENKAZDAN 7 KİŞİYİ ÇIKARDIK'

Altı ay önce İzmir'e yerleşen Kılıç, restoran açtıklarını belirterek, deprem anını şu sözlerle anlattı:

"Biz Gaziantep'ten geldik. İzmir halkı bize kucak açtı. Şimdi sıra bizde. Bugün mutsuz bir olay yaşadık. Ben dükkanda ekibimle çalışıyordum. Çıkmak üzereyken deprem oldu. Herkesin dışarı çıkması için dükkan içerisindekileri uyardım. Binalar resmen sağa sola gidip geliyordu. Dizlerimin üzerine yere çöktüm. Ayağa kalktım yan bina yıkıldı. Daha sonra önümüzden bir toz bulutu yükseldi. Ne yapacağımızı bilemedik. Elemanların bir kısmı enkaza gitti. Ben de oraya gittim. 7 kişiyi biz çıkardık enkaz altından."

'GÜCÜMÜZÜN YETTİĞİ KADAR BURADAYIZ'

Restoranlarının tüm deprem mağdurlarına ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen Kılıç, yaşanan mağduriyet ne kadar sürerse sürsün ücretsiz hizmet vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Kılıç, son olarak şunları söyledi; "Doğal gazımız, suyumuz elektriğimiz her şeyimiz kesik burada ancak gücümüz neye yettiyse dayanışmaya çalışıyoruz. Ne yapabiliriz dedik. Lahmacun, çorba yapabiliriz, çay dağıtabiliriz dedik. Ekibimi çağırdım. Gücümüz neye yettiyse yapmaya başladık. Bu bir ay da sürse, iki ay da sürse gücümüzün yettiği oranda devam edeceğiz. Bizim mekanımız sabaha kadar mağdur olan insanlara açık. Yalnız bugün de değil her gün açık. Buraya gücümüzün yettiği kadar insanı alıp ağırlayabiliriz. Kalanlara sağlık ölenlere rahmet diliyoruz."

Etiketler İzmir Deprem Bornova