Resmi Gazete yayımlandı: Sağlık Bakan Yardımcısı görevden alındı

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe görevden alındı. Yerine Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe'yi görevden aldı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre Meşe'nin yerine Doç. Dr. Tolga Tolunay atandı. 2020 Ağustos ayından bu yana Tıbbi İlaç ve Cihaz Kurumu'nun (TİTCK) başkanlığını yürüten Tolunay, Türkiye'nin aşı temininden sorumlu kişiydi. 

Doç. Dr. Tolga Tolunay
Prof. Dr. Emine Alp Meşe

YENİ BAĞLIK BAKAN YARDIMCISI TOLGA TOLUNAY KİMDİR?

Kilis'te 1977'de doğan Tolunay, 2003 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun oldu. Tolunay, 2004-2009 yıllarında Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmanlık eğitimini tamamladı, 2010-2014 yıllarında Yenimahalle Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Kliniğinde uzman doktor olarak çalıştı. Aynı hastanede 2014-2018 yıllarında Başhekim Yardımcısı olarak görev yapan Tolunay, 2018'de Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi kadrosuna yardımcı doçent olarak atandı ve 2019'da doçent unvanını aldı.

Uzmanlık alanları biyomekanik, omurganın klinik biyomekaniği, implant tasarımı ve ortopedik tümör cerrahisi olan Tolunay, TİTCK İleri Tedaviler ve Greft Danışma Komisyonu Üyeliği, TÜBİTAK TEYDEB USETEG Çağrı Programı Danışma Kurulu Üyeliği ve KOSGEB Stratejik Ürün Destek Programı Komisyon Üyeliği görevlerinde bulundu. Tolunay, 2016'dan bu yana bilimsel komisyonlarda görev alıyor.

10 BÜYÜKELÇİ MERKEZ'E ÇEKİLDİ

Ayrıca Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre birçok ülkede görev yapan büyükelçi merkeze çekildi ya da başka görevlere atandı. Yerlerine de yeni atamalar yapıldı. 

Kararnameyle aralarında Hindistan, İtalya, Azerbaycan ve Irak'ın da bulunduğu 10 büyükelçi merkeze çekildi. Bu 10 büyükelçiliğin yanı sıra İspanya, Kırgızistan ve Burkina Faso büyükelçiliklerine atama yapıldı.

- Polonya Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül merkeze çekildi, yerine Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçisi Cengiz Kamil Fırat atandı.

- Kırgız Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Ahmet Sadık Dolan atandı.

- Azerbaycan Büyükelçisi Erkan Özoral Merkez'e alındı, yerine Cahit Bağcı atandı.

 - Myanmar Büyükelçisi Haydar Kerem Divanlıoğlu Merkez'e alındı, yerine Ali Sait Akın atandı.

- Sierra Leone Büyükelçisi Deha Erpek Merkez'e alındı, yerine Sibel Erkan atandı.

- Hindistan Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar Merkez'e alındı, yerine Fırat Sunel atandı.

- Demokratik Kongo Cumhuriyeti Büyükelçisi Salih Boğaç Güldere Merkez'e alındı, yerine Mehmet Munis Dirik atandı.

- Birleşik Arap Emirlikleri Büyükelçisi Can Dızdar Merkez'e alındı, yerine Tugay Tunçer atandı.

- İtalya Büyükelçisi Murat Salim Esenli Merkez'e alındı, yerine Ömer Gücük atandı.

- Irak Büyükelçisi Fatih Yıldız Merkez'e alındı, yerine Ali Rıza Güney atandı.

- Tayland Büyükelçisi Evren Dağdelen Akgün Merkez'e alındı, yerine Serap Ersoy atandı.

- İspanya Büyükelçiliğine Burak Akçapar atandı.

- Burkina Faso Büyükelçiliğine Nilgün Erdem Arı atandı. (HABER MERKEZİ)