Rekortmen dalışçı Fatma Uruk: Milli takım kampımda şiddet ve ayrımcılığa maruz kalmaktayım

Dünya rekortmeni serbest dalışçı Fatma Uruk, sosyal medya hesabından "Milli takım kampımda, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünya rekortmeni milli serbest dalışçı olan Fatma Uruk, milli takım kampında psikolojik şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığını ve zorla tutulduğunu açıkladı. Uruk ilk paylaşımlarının ardından Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen'in "önünde bira varken çekilmiş fotoğrafının servis edilmesini istediğini" iddia etti.

Uruk, Twitter hesabından ilk olarak şu paylaşımları yaptı:

"Milli takım kampımda, psikolojik şiddet ve federasyon tarafından ayrımcılığa maruz kalmaktayım. Bu olayları daha önce yaşadığım için kampa gelmeme talebimi daha önce kendilerine iletmiştim fakat kabul edilmedi. Şimdi de buradan ayrılmama izin verilmiyor.

Yaşadığım cendere bu tweetle kayda geçsin. Üzüntüden ne yazacağımı bile bilmiyorum. Fiziken de psikolojik olarak da çökmüş durumdayım. Hakkımı kanıtlayabildiğim ölçüde arayacağım. Bana Meksika'da kalmaktan korkmadın mı nasıl dayandın diye soruyordunuz doğru cevabı şimdi vereyim.

O koşullar bile burada yaşadıklarımdan iyiydi ve devam etmek için başka şansım yoktu. Ve ben yine yoluma devam edeceğim hiç merak etmeyin. Evet bu tweeti utanarak atıyorum ama atıyorum."

Milli sporcu bu tweet'lerin ardından yaptığı yeni paylaşımlarda da "Susmayacağım" diyerek şu mesajları paylaştı:

"Tweetimden sonra saat 22:21'de herhangi bir toplantı olmamasına rağmen odama otel görevlisi yollanıp TSSF Başkanı tarafından görüşülmek için çağrıldığım söylendi. Uyumak üzere olduğumu ilettim. Odamın üst katındaki balkonunda duyduğum görüşmeleri birebir aktarıyorum:

Başkan, diğer sporculardan bazıları ile birlikte hakkımda konuşuyor. Ellerinde olan aleyhimde kullanacakları materyaller toplanıyor. "Önünde bira olan bir fotoğrafı var basına ve kulubüne gönderin" diyip, federasyon başkanı sporcularla birlikte kahkaha attı.

Kahretsin. Ben bunları hak edecek hiçbir şey yapmadım ve artık susmayacağım."

ÜÇÜNCÜ DÜNYA REKORUNU KIRMIŞTI

Uruk en son geçen temmuz ayında, Meksika'da paletsiz değişken ağırlık dalışta 77 metreyle erkekler dünya rekorunu da geride bırakarak üçüncü dünya rekoruna imza atmıştı. (HABER MERKEZİ)