Reha Erdem'in yeni filmi 'Neandria', Varşova Film Festivali'nde gösterilecek

Reha Erdem’in yazıp yönettiği "Neandria", dünya prömiyerini Varşova Film Festivali’nde yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Reha Erdem’in yeni filmi "Neandria", dünya prömiyerini Ekim ayında 39'uncu Varşova Film Festivali’nde yapacak. Film, antik bir kentin yakınlarındaki yoksul bir köyde, annesiyle birlikte yaşayan ve atletizm yarışlarına hazırlanan Suna adlı bir genç kadını odağına alıyor. 

Çekimleri Çanakkale’nin Kayacık köyünde ve Neandria Antik Kenti'nde gerçekleşen "Neandria"da ilk oyunculuk deneyimiyle Deniz İlhan yer alacak. Filmde ayrıca Ahmet Rıfat Şungar, Bülent Emin Yarar, İnci Nur Daşdemir, Nihal Yalçın, Izzy, Nur Fettahoğlu, Serkan Keskin, Gizem Katmer, Ayşegül Kopartan ve Tanıl Bora rol alıyor. 

Reha Erdem’in yazıp yönettiği ve aynı zamanda kurgusunu ve ses tasarımını yaptığı filmin görüntü yönetmenliğinde, Florent Herry’nin imzası bulunuyor. Yardımcı yönetmenliğini Deniz Tortum’un üstlendiği filmin seslerini Herve Guyader ve Furkan Atlı, sanat yönetimini Peri Okan, kostüm tasarımını Merve Ertan ve müziklerini Alican Çamcı yaptı. Bir ekolojik olarak sürdürülebilir film yapım girişimi olan "Neandria"nın yapımcılığını Ömer Atay ve Serra Ciliv, yürütücü yapımcılığını Kaan Mestut üstleniyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)