Referandumla köyün mahallesi, belediye sınırlarına geçti

Bolu'da Beyaz İnci Mahallesi'nde yaşayanlar, köy sınırlarından ayrılmak ve belediye sınırları içerisine girme talebinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bolu’da, Ağaççılar köyüne bağlı Beyaz İnci Mahallesi'nde yaşayan bölge halkı, köy sınırlarından ayrılmak ve belediye sınırları içerisine girme talebinde bulundu. Köylüler başvuru sonrası sandık başına gitti. Referandum sonucunda 135 kişi köyden ayrılma yönünde oy kullandı.

Ağaççılar köyü Beyaz İnci Mahallesi'nde yaşayanlar, Bolu Belediyesi sınırlarına girebilmek için başvuru yaptı. Başvurunun ardından Merkez İlçe Seçim Kurulu referandum yapılmasına karar verdi. 561 seçmenin bulunduğu mahallede 139 kişi referandumda oy kullandı. ‘Evet’ ve ‘Hayır’ şeklinde gerçekleştirilen kapalı oylamada sandığa gidenlerden 4’ü ‘Hayır’ oyu verirken, 135 kişi ise ‘Evet’ oyu verdi. Oylama sonucuna göre Beyaz İnci Mahallesi, Ağaççılar köyünden çıkarıldı.

DHA'nın aktardığına göre; mahallenin bir kısmı Alpağut bir kısmı da Kılıçarslan mahallelerine bağlandı. Ağaççılar Köyü Muhtarı Turan Cebeci, "İşlemler tamamlanır resmi yazışmalar biterse 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde, vatandaşlar belediye için oy kullanabilecekler" dedi. (HABER MERKEZİ)


Etiketler referandum köy