Real Madridli Bellingham'a soruşturma: Dudak okuma yapılacak

Real Madrid'in genç yıldızı Jude Bellingham'a, geçmişte cinsel saldırıdan yargılanan Mason Greenwood'a "tecavüzcü" dediği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Getafe maçında Jude Bellingham (Fotoğraf: Reuters)
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanya LaLiga'da 20. haftanın erteleme maçında Real Madrid deplasmanda Getafe'yi Joselu'nun golleriyle 2-0 mağlup etti. Maçta esnasında yaşanan bir olay soruşturmaya neden oldu.

BELLINGHAM'A SORUŞTURMA

Karşılaşmanın ikinci yarısındaki bir pozisyonun ardından Real Madrid'de Jude Bellingham'ın Getafe'den Mason Greenwood'a söylediği sözler yayına yansıdı. Getafe, Jude Bellingham hakkında konuyla ilgili LaLiga'ya şikayette bulundu. Görüntülerin ortaya çıkmasından LaLiga, Jude Bellingham hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Bellingham'ın Greenwood'a "tecavüzcü" dediği iddia ediliyor.

DUDAK OKUNACAK

LaLiga'dan yapılan açıklamada, "Getafe, LaLiga'ya şikayette bulundu ve konuyla ilgili standart prosedürler uygulanacak. Bunun için bir dudak okuma uzmanından rapor talep edildi." denildi.

İngiliz Daily Mail gazetesine konuşan dudak okuma uzmanı Jeremy Freemann, "Videoyu dikkatle analiz ettikten sonra, özellikle kullanıldığı bağlam göz önüne alındığında, söylenen kelimenin 'tecavüzcü' olduğundan yüzde 97 eminim." dedi.

 

GREENWOOD'UN GEÇMİŞİ

Daha önce Manchester United'da oynayan Greenwood, Ocak 2022'de bir kadına cinsel saldırı ve ölüm tehdidi suçlamasıyla tutuklandı. O tarihten itibaren ne kulübüyle ne de milli takımıyla antrenmana çıkarılmadı. Ekim 2022'de de cinsel saldırı, darp ve alıkoyma ile suçlandı. Şubat 2023'te kendisine yöneltilen tüm suçlamalar düştü. 1 Eylül 2023'te Manchester United, 22 yaşındaki Greenwood'u Getafe'ye kiraladı. 

 

(SPOR SERVİSİ)