Rasim Öztekin vefat etti

Tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede vefat etti. Öztekin 62 yaşındaydı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sanatçı Rasim Öztekin'in, geçirdiği kalp rahatsızlığı sonrası kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini duyurdu. Öztekin'in cenazesi 10 Mart Çarşamba günü saat 15.00'da Zincirlikuyu Mezarlığı Camii'nde kılınacak namaza müteakip, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek. 

Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Dizi, tiyatro ve sinema oyuncusu Rasim Öztekin, geçirdiği kalp rahatsızlığından sonra, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanemizde yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Televizyon olan her evde aileden biriydi. Başımız sağ olsun" dedi.

Öztekin'in profesyonel olarak tiyatroya başladığı ve uzun yıllar görev aldığı Ortaoyuncular Tiyatrosu, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Başımız sağolsun. Çok üzgünüz... Işıklar içinde uyu Rasim Öztekin" dedi. Müjgan Ferhan Şensoy ise, "Ahhh Rasim Abi! Aklım almıyor, çok üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Tolga Sağ, "Bir dönem kapanıyor yavaş yavaş; yerini yozluğa, yalakalığa, kalitesizliğe bırakarak. Güle güle" diyerek Ortaoyuncular'ın 1987'de sahnelenen İstanbul'u Satıyorum oyunundan Rasim Öztekin, Baykal Kent, Erol Günaydın, Münir Özkul ve Ferhan Şensoy'un olduğu bir fotoğraf karesini paylaştı. 

Mert Fırat, "Oynadığı her rolü kendine yakıştıran, karakterin sözünü kendi sözü yapan canım usta bir tek ölümü kendine yakıştıramadın. Gözümüz yaşlı kalbimiz yaptıklarınla dolu, naif gülüşünü ve bir de külliyatı miras bıraktın bize... Mekanın cennet olsun..." diyerek Öztekin'e veda etti. 

Son kavuklu Şevket Çoruh, "Ustamızı kaybettik. Çok üzgünüm" dedi. 

Aralarında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Yılmaz Erdoğan, Cem Yılmaz ve Mansur Yavaş'ın olduğu çok sayıda sanatçı ve siyasetçi taziye mesajı yayınladı. 


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: DERİN ÜZÜNTÜ DUYDUM 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kalp rahatsızlığı sonrası kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden sanatçı Rasim Öztekin'in vefatından derin üzüntü duyduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesaplarından, "beşinci kavuklu" olarak anılan Öztekin'in, Kel Hasan Efendi'nin orta oyununu temsil eden kavuğu ile çekilmiş bir fotoğrafının yer aldığı paylaşımında, şunları kaydetti:

"Ülkemizin değerli sanatçılarından Rasim Öztekin'in vefatından derin üzüntü duydum. Rasim Öztekin'e Allah'tan rahmet niyaz ediyor, ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum." (HABER MERKEZİ)