Rapor: İklim kaynaklı felaketlerde 17 binden fazla kişi öldü

Salgının başlangıcından bu yana, iklim değişikliği kaynaklı felaketler nedeniyle 17 binden fazla kişinin öldüğü belirtildi. 681 milyondan fazla kişinin aşırı sıcaklıklara maruz kaldığı kaydedildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Covid-19 salgınının başından beri iklim değişikliği kaynaklı felaketlerin 139.2 milyon kişiyi etkilediğini, 17 binden fazla kişinin ise ölümüne neden olduğunu açıkladı. IFRC, iklim değişikliği ve Covid-19'un etkilerine yönelik yayımladığı yeni raporunda, salgının toplumları iklim krizine karşı daha savunmasız hale getirdiğine dikkati çekti. Raporda, 681 milyondan fazla kişinin aşırı sıcaklıklara maruz kaldığı belirtildi. 

IFRC Başkanı Francesco Rocca, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, "Dünya, iklim değişikliğinin ve Covid-19'un toplumların sınırlarını zorladığı eşi benzeri görülmemiş bir insani krizle karşı karşıya" dedi. Rocca, kasım ayında İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenecek BM İklim Değişikliği Konferansı (COP26) öncesi dünya liderlerine sera gazı emisyonlarının azaltılması için derhal harekete geçmesi çağrısında bulundu. (AA)