Rapçi ASAP Rocky'ye silahlı saldırı suçlaması

Rapçi ASAP Rocky silahlı saldırı suçundan yargılanıyor. Rapçi, çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve suçlu olmadığını söyledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gerçek adı Rakim Meyers olan ABD’li rapçi ASAP Rocky, ilki 6 Kasım 2021’de, ikincisi ise Nisan 2022’de Los Angeles Uluslararası Havalimanı’nda meydana gelen silahlı saldırılarla ilgili gözaltına alındı. Yarı otomatik silah kullanarak saldırıda bulunmakla suçlanan rapçi, suçlu bulunması durumunda 9 yıla kadar hapis cezası alabilir. 

Los Angeles Bölge Savcısı George Gascon, pazartesi günü suçlamaları açıklayarak, "Kamusal alanda silah boşaltmak, yalnızca hedeflenen kişi için değil, Hollywood’u ziyaret eden masum kişiler için de trajik bir şekilde sonuçlanabilecek ciddi bir suçtur. Ofisim bu davadaki delilleri kapsamlı bir şekilde gözden geçirdi" ifadelerini kullandı. 

ASAP Rocky, çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları reddetti ve suçlu olmadığını söyledi. 

NE OLMUŞTU?

Rapçi, 6 Kasım 2021'de Los Angeles’ın Vista Del Mar ve Selma Caddesi’nde silahlı bir saldırıya karıştı. Olayda yaralanan ASAP Relli, Rocky ve yanındaki iki kişinin sokakta silahla yanına yaklaştığını ve rapçinin kendisine 3-4 el ateş ettiğini söyledi. Relli, kurşunlardan birinin sol elini sıyırdığını belirterek mahkemeye başvurdu. ASAP Relli'yi vurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan rapçi, 550 bin dolar değerindeki kefaletle üç saatten az bir sürede serbest bırakıldı. 

Rapçi daha önce de 2019 yılında İsveç’te sokakta karıştığı bir kavga nedeniyle tutuklanmıştı. O dönem ABD Başkanı olan Donald Trump, şarkıcı serbest bırakılmazsa İsveç hükümetine karşı bazı yaptırımlarda bulunacağını açıklamıştı. İsveç'te bir ay tutuklu kalan şarkıcı, suçlu bulunsa da hapis cezasına çaptırılmadı.