Rap dünyasında ‘KPSS’ kavgası... Çağrı Sinci: Öğretmenliğimde sürgün yaşadım

Berkcan Güven, Çağrı Sinci’yi “KPSS mezunu öğretmen rap yapıyor. Hani protestlik? Devlete bağlısın” diyerek eleştirdi. Sinci ise “Ben öğretmenliği sırasında sürgün yaşamış bir insanım” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bir YouTube kanalında kendisine ve müziğine yapılan eleştirilere cevap veren YouTuber Berkcan Güven, rapçi Çağrı Sinci'yi “Bana neden kızıyorlar anlamıyorum, KPSS mezunu öğretmen rap yapıyor. Hani protestlik? Devlete bağlısın abi. Ben en azından bağımsızım…” diyerek eleştirdi. 

Berkcan Güven'in açıklamalarının Twitter’da gündeme gelmesinin ardından rapçi Çağrı Sinci’den bir açıklama geldi. Çağrı Sinci Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Bazı insanlar şahsiyetlerini ve kimliklerini pazarlayıp, soytarılıkla geçimini sağlamayı kendine yediremeyebilir, senin aklın ermez züppe oğlan. Bu insanlar ideallerini satmamak için başka mesleklerle uğraşabilir. Rap yapan bir kimsenin aynı zamanda başka bir meslek icra etmesi gayet doğal. KPSS mezunu olunmaz; KPSS, Kamu Personeli Seçme Sınavı demektir, bir dönem devlet sebze meyve yetiştirmek için eğitim almış ziraat mühendislerini bu sınava sokmadan ilkokullara öğretmen olarak atadı, işte bu öğretmenler de senin gibi yaşadığı toplumdan bihaber insanlar yetiştirdi. Ne sendika bilirsin ne örgütlülük bilirsin, KESK desem K-Pop grubu zannedersin. Devlet altında çalışınca protest olunmaz sanarsın. Varlığını ve nefsini marka ve şirketlerin kullan at reklam objesi yapmış, bir de kendinden bağımsız diye bahseden bir garip muhabbet kuşusun" ifadelerini kullandı. 

Sinci, açıklamalarına şöyle devam etti:

"Yanındaki rapçi arkadaşların sana NY sound'unun mucitlerinden olan Large Professeur'un İngilizce öğretmeni, Türkiye'deki çok kafa MClerin stilini dahi doğrudan etkilemiş Chip-Fu'nun matematik öğretmeni, efsanevi MC Krs-One'ın lakabının da Da Teacher olduğunu söylemedi mi? Büyük ihtimalle bilmiyorlardır. Kaç yaşında kimin konserine gittiğin önemli değil, bu yaşında, temsil ettiğin her şey baştan sona pop ve balını emdiğin rap müzigi ortaya çıkaran Hip-hop kültürünün doğrudan karşısında konumlanmışsın. Bilerek ya da bilmeden (çok büyük ihtimalle bilmeden) bizim hayatımızı adadığımız, Hip-hop denen bu beynelmilel karşı kültür hareketinin kitlesel dejenerasyonu sürecinin Türkiye özelindeki çok önemli bir figürsün. Bir de utanmadan öyle yok öğretmen möğretmen sağda solda çok konuşma, bizim camia influencer camiasina benzemez, çekirdek hala yanıyorsa yanındaki yancılarından değil, asıl mevzu dışarıda, tırnağın kırılır, incinirsin."

Ayrıca konuyla ilgili olarak BirGün’den Cihangir Köroğlu'na konuşan Sinci, “Ben öğretmenliği sırasında sürgün yaşamış bir insanım. KESK’li bir öğretmenim. KESK denilince aklına K-Pop grubu gelecek olan, marka ve reklam dünyasında yaşayan çocuklar böyle atıp tutuyor” dedi. 

Çağrı Sinci'nin Twitter hesabından açıklama yapmasının ardından Berkcan Güven de Sinci'nin tweet'ini alıntılayarak, "Seni tanımam etmem, ne müziğine laf söyledim ne karakterine, oturduğun yerden sabah 8’de tonla tweet atmışsın. Kendi fikrimi söyledim. Karakterime, yaptıklarıma her şeyime sövmüşsün. Her şeyi geçtim bir öğretmenin sosyal medya üzerinden kendinden 10 yaş küçük birini tehdit etmesi ne?" yanıtını verdi. 

Khontkar adıyla tanınan rapçi, söz yazarı ve prodüktör Onur Dinç, Güven'in YouTube kanalında yaptığı açıklamanın ardından bir tweet atarak, "Ergenken aile baskısından bir şekilde devlet memuru olan insanlar başka hiçbir iş yapmayıp hayatını direkt “entertainment” sektörüne adayan insanlara laf atmasın bence. Kıskançlıktır bu benim gözümde" dedi.