Rammstein solisti Lindemann hakkında cinsel saldırı soruşturması

Till Lindemann'a yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Lindemann'a karşı iddialarda bulunan Shelby Lynn, "Sesimiz nihayet duyulduğu için çok mutluyum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alman endüstriyel metal müzik grubu Rammstein'ın solisti Till Lindemann'a yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Berlin savcılığı, 60 yaşındaki Lindemann hakkında cinsel ve uyuşturucu suçları şüphesinin varlığı nedeniyle soruşturma başlattı.

'SESİMİZ DUYULDUĞU İÇİN MUTLUYUM'

Lindemann'a karşı iddialarda bulunan ve grupla ilgili 'MeToo' tartışmasını başlatan ilk kadın olan Kuzey İrlandalı Shelby Lynn, "Sesimiz nihayet duyulduğu ve ciddiye alındığı için çok mutluyum" dedi. 24 yaşındaki Lynn, Rammstein konserlerine giden kadınların Lindeman'la 'seks yapmaları için seçildiği' bir sistemden söz etmişti.

Geçtiğimiz ay Vilnius'ta düzenlenen bir konsere giden Lynn, kendisini "Lindemann'ın turnelerdeki casting direktörü" olarak tanıtan Alena Makeeva isimli bir kadınla sosyal medya üzerinden tanıştığını söylemişti. Kadın, konsere verilen arada sahnenin altındaki bir soyunma odasına götürüldüğünü ve burada Lindemann'la buluştuğunu aktardı. Lynn, kendisiyle seks yapmayı reddedince Lindemann'ın 'sinirlendiğini' dile getirmişti. 

Lynn, konserden önceki partide iki içki içtiğini ve daha sonra hafızasında boşluklar oluştuğunu, istemsizce garip hareketler yapmaya başladığını söylemiş, bu yüzden içkisine ilaç atıldığını düşündüğünü aktarmıştı. 

BAKAN 'İDDİALAR AYDINLATILSIN' DEMİŞTİ

Lynn'in suçlamada bulunmasından beri Twitter, Instagram ve YouTube gibi platformlar üzerinden benzer iddialar geldi. İddiaların gündeme taşınmasının ardından Almanya Medya ve Kültürden Sorumlu Devlet Bakanı Claudia Roth, Lindemann hakkındaki cinsel taciz iddialarının hızla aydınlatılmasını istedi. (DIŞ HABERLER)