Rami Malek, sessiz sinema oyuncusu Buster Keaton'ı canlandıracak

Oyuncu Rami Malek, sessiz film döneminin en önemli oyuncularından biri olarak kabul edilen Buster Keaton'ın hayatını canlandırmaya hazırlanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oscar ve Emmy ödüllü oyuncu Rami Malek'in yeni dizi projesi belli oldu. Malek, Warner Bros. Television imzalı projede, Amerikalı komedi oyuncusu, sinemacı, yapımcı ve senarist Buster Keaton'a hayat verecek.

Deadline'ın haberine göre, mini dizi projesinin yönetmen koltuğunda son olarak 'The Batman' filmini yöneten Matt Reeves oturuyor. Dizinin senaristliği ve yürütücü yapımcılığı için ise 'Friends', 'Succession' ve 'Veep' gibi dizilerin yapımcısı Ted Cohen ile görüşmeler yapılıyor. 

Habere göre ayrıca dizinin yayınlanacağı platform için de görüşmeler devam ediyor.

Annesi ve babası vodvil oyuncusu olan Buster Keaton, 1895 yılında Kansas'ta doğdu. İlk olarak 1917 yılında komedyen yönetmen Roscoe 'Fatty' Arbuckle'ın filmi "The Butcher Boy"da rol aldı. Sessiz film döneminin en önemli oyuncularından biri olarak kabul edilen Keaton, 1920'den itibaren uzun metraj filmlerde rol almaya başladı. Kariyeri boyunca "The Playhouse", "Cops", "The Electric House", "Sherlock Jr" ve "The General" dahil olmak üzere birçok filmde rol alan Keaton, kendine has fiziksel komedi tarzı, donuk yüz ifadesi ve büyük gözleriyle ikonikleşti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)