Radiohead ve Foo Fighters, müzisyenlere yardım için bisiklet tasarladı

Radiohead ve Foo Fighters gibi müzik grupları bisiklet tasarladı. Tasarlanan bisikletlerin satışı için düzenlenen müzayededen elde edilen gelir, salgından etkilenen müzisyenlere bağışlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Alternatif rock grubu Radiohead ve Foo Fighters'ın da aralarında bulunduğu müzik grupları, korona virüsü salgınının etkilediği müzisyenlere destek olmak için bisiklet tasarladı. Tasarlanan bisikletlerin satışı için düzenlenen müzayedede 142 bin dolar toplandı.

Independent Türkçe'nin NME'den aktardığına göre, müzayededen elde edilen gelir, konserlerin neredeyse durması nedeniyle finansal olarak etkilenen canlı müzik ekiplerini desteklemek için oluşturulan küresel Crew Nation fonuna bağışlandı. Açık artırmaya çıkarılan bisikletleri, Birleşik Krallık merkezli bisiklet üreticisi Brompton sağladı. 

Müzayede için bisiklet tasarlayan müzisyenler ve müzik grupları şöyle: Foo Fighters, Radiohead, Phoebe Bridgers, Rise Against, Enrique Iglesias, LCD Soundsystem, Khruangbin, Nathan East, Dinosaur Jr., Oh Wonder, Underworld, Sub Pop, Neko Case. 

RADIOHEAD'İN BİSİKLETİNE 24 BİN DOLAR

Greenhouse Auctions aracılığıyla satılan Radiohead'in tasarımı 24 bin dolara alıcı buldu. Böylece Radiohead tasarımı en çok gelir getiren bisiklet oldu.

Etkinliğin düzenleyicileri arasında yer alan Nurit Smith, "Bisiklet tasarlayan ve Crew Nation'a desteklerini sunan tüm harika sanatçılara ve her şeyi mümkün kılan Brompton'daki arkadaşlarımıza minnettarız" ifadelerini kullandı. 

Bisiklet markası Brompton adına konuşan Tevis Jory ise, "Fikir basit bir hedefle doğdu: Pandemiden etkilenen mümkün olduğunca çok sayıda canlı müzik ekibine destek olmak" dedi.