Quentin Tarantino'dan 'Ölüm Geçirmez' açıklaması: Özgüvenimi sarstı

Yönetmen Quentin Tarantino, "Ölüm Geçirmez" filminin gişedeki performansı nedeniyle özgüveninin sarsıldığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 'Sinema Spekülasyonu' (Cinema Speculation) kitabının turnesi kapsamında İspanya'da düzenlenen bir basın toplantısında konuşan yönetmen Quentin Tarantino, 2007 yapımı "Ölüm Geçirmez" (Death Proof) filminin gişedeki performansının bir yönetmen olarak özgüvenini nasıl sarstığını anlattı.

Variety'nin aktardığına göre, İspanya'nın Diari ARA gazetesine konuşan Tarantino, "Pek çok insanın bağ kurduğu hikâyeler yazacak kadar şanslıydım. Bu da çoğu sinemacının sahip olduğu kısıtlamalar olmadan sanatımı uygulamama izin verdi" dedi.

Tarantino konuşmasının devamında, "Sonra komik bir şey oldu: Bir dönem çok sayıda proje teklifi alıyordum, ta ki stüdyolar kendi hikâyelerimi çektiğimi ve bu çabaya değmeyeceğini varsayana kadar... Ancak gişede pek başarılı olamayan ve özgüvenimi biraz sarsan 'Death Proof'tan sonra yeniden teklifler almaya başladım. 'Belki de şimdi yumuşamıştır, öfkesi yatışmıştır, tam zamanıdır' diye düşünmüş olmalılar" ifadelerini kullandı.

'ISMARLAMA FİLMLER YAPMAKTA YANLIŞ BİR ŞEY YOK'

Ismarlama filmler yerine kendine yatırım yapmayı tercih ettiğini belirten Tarantino, "Hollywood için ısmarlama filmler yapmakta yanlış bir şey yok. Bana her zaman ilginç projeler teklif ettiler. Ama kendime yeniden yatırım yapmayı tercih ettim ve 'Soysuzlar Çetesi'ni yaptım" diye konuştu. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)