Quentin Tarantino, en çok korktuğu filmi açıkladı: 'Gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerinden biri'

ABD'li yönetmen Quentin Tarantino, katıldığı bir etkinlikte kendisini bugüne kadar korkutmayı başaran nadir filmin hangisi olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "Bir Zamanlar… Hollywood'da" (Once Upon A Time… in Hollywood) filminin roman uyarlamasını tanıtmak için Stephen Colbert'in The Late Show'una katılan yönetmen Quentin Tarantino, John Carpenter'ın korku klasiği "Şey"in (The Thing) kendisini bugüne kadar korkutmayı başaran 'nadir' bir film olduğunu ve bu filmin "Rezervuar Köpekleri" filmi için doğru tonu bulmasına yardımcı olduğunu açıkladı. Program sırasında "Şey"i (The Thing) öven Tarantino, filmin tüm zamanların en iyi yapımlarından biri olduğunu belirtti. 

Collider'ın haberine göre, Tarantino programda kendisinden genellikle 'korkmayan' büyük bir korku filmi hayranı olarak bahsetti. "Belirsizlikten, 'ee sonra ne olacak' düşüncesinden etkilenebilir ve bir çığlıktan sıçrayabilirim. Ama bu gerçekten korku değil" diyen Tarantino sözlerine, "Rob Bottin'in John Carpenter'ın 'Şey' filminde kullandıkları, şimdiye kadar beyazperdede yapılmış en kullanışlı özel efektler arasında. Bence şimdiye kadar yapılmış en iyi filmlerden biri değilse de gelmiş geçmiş en iyi korku filmlerinden biri" diyerek devam etti. 

'SAF PARANOYA FİLMDEKİ BAŞKA BİR KARAKTERE DÖNÜŞÜYOR'

Tarantino, 'Şey' filminin kendisini neden korkuttuğunu şöyle açıkladı: 

"Bence (korkutucu olmasının) nedeni bu. Bu adamlar, kutup araştırma merkezinde mahsur kalmış durumda ve hepsini parçalayıp yutacak olan 'Şey' muhtemelen onlardan biri veya birkaçı. Tanıdığım adam mısın yoksa 'Şey' misin, kimse bilmiyor. Film bunun paranoyasını o kadar elle tutulur, o kadar gerçek kılıyor ki saf paranoya neredeyse filmdeki başka bir karaktere dönüşüyor. Antarktika'da, bu sığınakta kapana kısılmış durumdalar ve paranoya dört duvardan sekiyor, ta ki dördüncü duvardan seyirciye ulaşmaktan başka gidecek yeri kalmayana kadar. Tam olarak onların hissettikleri gibi hissetmeye başlamıştım."

"Rezervuar Köpekleri"ni besleyen şeyin tam olarak paranoya hissi olduğunu vurgulayan Tarantino, "Şey"in bu yüzden kendisi için büyük bir ilham kaynağı olduğun belirterek, "Rezervuar Köpekleri'ni yazmaya başladığımda, 'Şey'deki o yöne sahip olmalıyım dedim. Bu adamları kimsenin kimseye güvenemediği bir depoda tuzağa düşürmeliyim. 'Şey'de olduğu gibi o depoda olup bitenlerin paranoyasının duvarlara sıçramasını ve seyirciye yayılmasını istiyordum" ifadelerini kullandı. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)