Putin'in konuşmasını kulağında makarna ile izleyen Rus siyasetçiye para cezası

Rusya Devlet Başkanı Putin'in konuşmasını kulaklarına makarna takarak dinleyen yerel siyasetçi Abdalkin, 'silahlı kuvvetleri küçük düşürmek' suçundan 150 bin ruble para cezasına çarptırıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 21 Şubat'taki ulusa sesleniş konuşmasını kulağına makarna takıp izlerken çekilen görüntülerini sosyal medyadan paylaşan Samara Yerel Meclisi’nin Rus Komünist Partisi milletvekili Mihail Abdalkin, 'silahlı kuvvetleri küçük düşürdüğü' iddiasıyla para cezası aldı.

Reuters haber ajansının 'OVD-Info' insan hakları derneğine dayandırdığı haberine göre, Abdalkin'in, Putin'in Batı ve ABD'yi eleştirirken, Rusya ekonomisinin ne kadar iyi olduğunu, Rusya-Ukrayna savaşını Batı'nın başlattığını ve Rusya'nın yenilmez olduğunu söylediği konuşmasını dinlerken kulağına makarna takması, Rusçada yalan söylemek ve palavra atmak anlamına gelen “Ne veshai lapshu na ushi” (Kulağıma makarna asmayı bırak) deyimine gönderme yaptığı yorumlarını beraberinde getirmişti. 

'SİLAHLI KUVVETLERİ KÜÇÜK DÜŞÜRME' SUÇUNDAN 50 BİN RUBLE CEZA

Putin'in Rusya-Ukrayna savaşının 24 Şubat'taki birinci yıldönümü öncesi 21 Şubat'ta yaptığı ulusa sesleniş konuşmasını dinlerken çekilen görüntüleri sebebiyle 'silahlı kuvvetleri küçük düşürmek' suçundan yargılanan yerel siyasetçi Mihail Abdalkin, atılı suçtan suçlu bulunarak 50 bin ruble (bin 950 ABD doları) para cezası ödemeye mahkum oldu.

Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Anton Gerashchenko da görüntüleri 23 Şubat'ta Twitter hesabından paylaşarak, "Samara Yerel Meclisi milletvekili Mihail Abdalkin, Putin'in konuşmasını kulaklarında makarna ile dinledi. 'Kulağına makarna asmak' bir kişiyi yanlış yönlendirmek ya da kandırmak anlamına gelen bir deyimdir. 'Kulaklarıma makarna asma' ise 'Beni kandırma, bana yalan söyleme' anlamına gelir" demişti. (DIŞ HABERLER)