Putin'den 'Ukrayna müzakereyi reddetti' iddiası

G20 Liderler Zirvesi'nde konuşan Rusya lideri Putin, "Rusya, Ukrayna ile görüşmeleri hiçbir zaman reddetmedi. Müzakere sürecinden çekildiğini kamuoyuna açıklayan da Rusya değil Ukrayna’ydı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, çevrim içi düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne video konferansla katıldı. Ukrayna’da yaşananları "trajedi" olarak tanımlayan Putin, "Bu savaşın, can kaybının şoke edici olduğunu anlıyorum. 2014'te Ukrayna'daki kanlı darbe ve ardından Kiev rejiminin Donbas'ta kendi halkına karşı yürüttüğü savaş, bu şok edici değil mi? Filistin'de, Gazze Şeridi'nde sivillerin katledilmesi şok edici değil mi?" dedi.

'GÖRÜŞMELERİ HİÇBİR ZAMAN REDDETMEDİK'

Zirvede bazı liderlerin Ukrayna’daki savaşa ilişkin değerlendirmelerinden de söz eden Putin, "Bazı liderler konuşmalarında 'Rusya'nın Ukrayna'da devam eden saldırganlığından ötürü’ şok olduklarını belirttiler. Evet, elbette askeri harekat her zaman bir ülke için trajedidir. Bu trajediyi nasıl durduracağımızı düşünmeliyiz" diye konuştu.

AA'nın aktardığına göre, Ukrayna’nın Rusya ile müzakereyi iddia eden Putin, "Rusya, Ukrayna ile görüşmeleri hiçbir zaman reddetmedi. Müzakere sürecinden çekildiğini kamuoyuna açıklayan da Rusya değil Ukrayna’ydı. Üstelik devlet başkanları tarafından Rusya ile bu tür müzakereleri yasaklayan bir kararname imzalandı" dedi.

'GAZZE'DE SİVİLLERİN KATLEDİLMESİ ŞOKE EDİCİ'

Putin, şu ifadeleri kullandı: "Bu savaşın, can kaybının şoke edici olduğunu anlıyorum. 2014'te Ukrayna'daki kanlı darbe ve ardından Kiev rejiminin Donbas'ta kendi halkına karşı yürüttüğü savaş, bu şok edici değil mi? Filistin'de, Gazze Şeridi'nde sivillerin katledilmesi şok edici değil mi? Doktorların, çocuklar üzerinde ameliyatlar yapması, çocukların vücudunda anestezi olmadan neşter kullanması şok edici değil mi? Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin Gazze'nin büyük bir çocuk mezarlığına dönüştüğünü söylemesi şok edici değil mi?” (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler rusya ukrayna putin g20