Putin'den Macron'a: Nükleer santrale Ukraynalı radikaller saldırdı

Rusya Devlet Başkanı Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la da görüştü. İki liderin, Zaporijya nükleer santralinde çıkan yangını ele aldığı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ukrayna'daki savaşın sonlandırılması için liderler arasındaki görüşme trafiği devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'la da bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Erdoğan'la görüşmesinde savaşın durması için 'Ukrayna tarafının Rusya'nın taleplerini kabul etmesi gerektiğini' söyleyen Putin, Macron'la da perşembe günü Zaporijya nükleer santralinde çıkan yangını ele aldı. Kremlin'den yapılan açıklamaya göre Putin, yangından Ukraynalı radikalleri sorumlu tuttu. Açıklamada, "Putin [Macron'a], Zaporijya nükleer santrali bölgesindeki Ukraynalı radikallerin provokasyonu hakkında bilgi verdi. Radyasyon seviyeleri normal" denildi. Putin görüşmede Ukrayna'yı, liman kenti Mariupol'daki sivillerin kenti terk etmelerini engellemekle de suçladı.

Avrupa'nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya'nın dışındaki eğitim binasında perşembe günü sabaha karşı çıkan yangının ardından Kiev hükümeti Rusya ordusunu santrale saldırmakla suçlamıştı. Rusya Savunma Bakanlığı ise eğitim binasına saklanan Ukraynalı sabotajcıların bölgedeki Rus askerlerine ateş açarak provokasyon yaptıklarını ve karşı ateşi tetikledikten sonra binayı ateşe vererek kaçtıklarını savunmuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Zaporijya Ukrayna Rusya